Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха пил и дрогиран водач при масираната акция в Кърджали ГАЛЕРИЯ

100 полицаи участват в операция срещу битовата престъпност

комисар Атанас Чотров, началник на "Охранителна полиция" в ОДМВР Кърджали
Снимка: Илияна Типова

Полицейска акция в област  Кърджали

29-годишен шофьор е задържан в рамките на специализираната операция в Кърджали. 

Водачът е употребил  наркотично вещество, а дрегерът е показал 0,6 промила наличие на алкохол в кръвта.

Както Радио Кърджали вече съобщи, специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност започна в ранните часове днес. 

Включени са общо 100 служители на МВР от Охранителна полиция, Криминална и Икономическа полиция и 6 екипа на Зоналното жандармерийско управление в Кърджали.

Полицейска акция в област  Кърджали

16 са изградените контролно-пропускателни пунктове в областта, от които 8 са на територията на Кърджали.

Основните акценти в операция са свързани с подобряване на средата за сигурност, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, на разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол.

Засилени ще бъдат и проверките за спазване на скоростните режими, като в операцията са включени всички налични технически средства за засичане на скоростта.

Масирани проверки ще бъдат извършени в населени места в община Кърджали. 

Полицейска акция в област  Кърджали

Към настоящия момент е установен 29-годишен водач, който управлявал автомобил след употреба на наркотично вещество.

При подаден сигнал за спиране от полицейски служители в Кърджали водачът не се е подчинил, принудително е бил спрян в кв.“Възрожденци".

При направен тест за наркотици техническото средство отчело положителен резултат за канабис.

Тестът за алкохол отчел 0,6 промила. 

Образувано е бързо производство и водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

За отправени закани при семеен скандал в Кърджали е задържан 57-годишен мъж за срок до 24 часа. 

При проверките е установено нерегистрирано моторно превозно средство в Момчилград. 

От началото на тази година до 13 март в област Кърджали са засечени 46 моторни превозни средства без регистрация и със служебно прекратени регистрации. 

Образувани са проверки за престъпление по чл. 345, ал.2 от Наказателния кодекс за управление на нерегистрирани моторни превозни средства. 


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ЦИК демонстрира гласуването с машина и показа бюлетината за вота

Централна избирателна комисия (ЦИК) демонстрира днес гласуването с машина и показа бюлетината за вота на 27 октомври. ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване Демонстрацията бе направена от заместник-председателя и говорител на ЦИК Росица Матева по време на редовния брифинг на Комисията във връзка с..

публикувано на 01.10.24 в 17:00

Близо 1 млн. лв. източени от измамната схема в театрите на Разград и Смолян

Почти един милион лева (937 889) са откраднатите от Разградския филхармоничен театър пари, отклонени от група съучастници, за която се предполага че е ръководена от директора на театър Левон Манукян. Той и още трима пряко замесени бяха арестувани преди няколко дни в Пловдив.  Самият Манукян снощи бе предложен за освобождаване под парична гаранция от 50..

публикувано на 01.10.24 в 14:16

Правителственият самолет излетя за Бейрут, за да евакуира втората група българи там

Малко след 13 часа правителственият "Еърбъс" излетя за Бейрут, за да евакуира втора група българи, които искат да напуснат Ливан.   В понеделник 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух от Ливан.  Втората група българи е готова за евакуация от Ливан: Имаше отново бомбардировки до нас До момента 61 българи са..

публикувано на 01.10.24 в 13:44

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

публикувано на 01.10.24 в 13:28

Млад мъж потрошил игрален автомат в Кирково

Игрален автомат е бил повреден от жител на община Кирково.  Около 13,45 часа вчера 29-годишният мъж счупил стъкло на монитор в игрална зала в село Кирково.  По случая в РУ-Кирково е започната проверка за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

публикувано на 01.10.24 в 11:00

Откриха над 1 милион къса контрабандни цигари на МП Капитан Андреево

1 086 400 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при две проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция.  По-голямото количество тютюневи изделия са открити на септември, когато на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация. Водачът – турски гражданин, представил пред митническите служители..

публикувано на 01.10.24 в 10:35

Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица

Православната църква чества днес празника Покров на Пресвета Богородица. Почита се явяването на Божията Майка в Константинопол през първата половина на 10-ти век. Тогава тя коленичила в храм с молитва, свалила покрова си и го простряла над хората за тяхна защита. Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще оглави Света литургия в Самоков по..

публикувано на 01.10.24 в 10:00