Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно, с умерен вятър

Снимка: БГНЕС

Ще преобладава облачно, а в източната половина от страната и дъждовно време. Ще духа до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над Източна България и планинските райони - често значителна и на места там ще превалява дъжд, има условия и за гръмотевична дейност. До вечерта валежите ще спрат, вятърът ще отслабва, а през нощта срещу четвъртък над много райони и облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 13°. 

В Кърджали и Смолян ще бъде предимно облачно. Градусите ще са между 5 и 15 в Кърджали и между минус 2 и плюс 9 в Смолян. В Хасково ще има повече облаци, но и темепературите ще са по-високи - между 7 и 16 градуса.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1700 m - от сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Привечер вятърът ще отслабва и през нощта срещу четвъртък облачността ще се разкъсва и намалява. Максимална температура на височина 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°. 

По Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Привечер валежите ще отслабват. Максималните температури ще са от 11° на север до 15° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



По публикацията работи: Божидар Събев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пчеларовци се събраха на селищен празник

Певческа група „Златни пчеларовски баби“ за втора година вдигна настроението на селищния празник в Пчеларово. Групата за обреден фолклор, създадената през 1985 г. към Народно читалище “Иван Буюклиев 1926 г“ в село Пчеларово е възродена от техни потомци. Те решават да се организират и възродят славата на предците им. Именно те днес с кръшно българско..

публикувано на 01.06.24 в 17:55

Езиковата гимназия в Кърджали чества патронния си празник

Езиковата гимназия „Христо Ботев“ чества патронния си празник три дни. В последния ден на май, с кратко тържество пред паметника на поета-революционер, в двора на училището и поднасяне на венци и цветя ботевци почетоха героя. В понеделник, 3 юни, честванията продължават с турнир по плуване. Той ще започне в 13 ч. и ще се проведе в басейна на..

публикувано на 01.06.24 в 17:51
Катя Лазарова

Спектакълът "Под игото" се отменя

Спектакълът "Под игото", с който Варненският театър трябваше да гостува в Кърджали на 20 юни, се отменя. Главния организатор на турнето Катя Лазарова : “Планираният спектакъл „Под игото“, който се очакваше с нетърпение за съжаление се отменя, поради внвзапно заболяване на глaвен актьор.“ За да уважи публиката в Кърджали на 19 юни..

публикувано на 01.06.24 в 14:27

В Шумнатица се провежда Празник на качамака

Близо 1200 порции качамак бяха раздадени на гостите на Празника на качамака в кирковското село Шумнатица. Родопският деликатес е приготвен по традиционна местна рецепта, а брашното за него беше смелено във възстановената през 2016 година воденица в селото.  Първият Празник на качамака в Шумнатица се проведе през 2018 г. , който бе повторен и през 2019..

публикувано на 01.06.24 в 14:13

Падат цените на повечето плодове и зеленчуци

Повишението на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната спря тази седмица, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се понижи с 1,21 на..

публикувано на 01.06.24 в 13:59

Първа копка на многофункционална спортна площадка в Кърджали

Започна изграждането на многофункционална спортна площадка в най-големия квартала на Кърджали – “Възрожденци“. Площадката ще бъде за футбол, волейбол и баскетбол, заедно със съпътстващата инфраструктура. Игрищата ще бъдат с изкуствена настилка, а цялата инвестиция е в размер на 520 хиляди лева.

публикувано на 01.06.24 в 12:42
Снимката е илюстративна

Сигнал от сирени в Деня на Ботев, МВР призова да останем на място

На 2 юни, неделя, ще бъде задействана сиренната система в Кърджали.  В Деня на почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България на 2 юни в 12 часа ще бъде задействана сиренната система. При подаването на сигнала всички пешеходци и водачи на пътни превозни средства в страната следва да преустановят движението си по улиците, като..

обновено на 01.06.24 в 09:36