Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият ден от първото заседание на НС продължи по-малко от минута

Снимка: БТА

Рекордните 49 секунди продължи вторият ден на първото заседание на новия парламент.

Председателстващият заседанието - най-възрастния измежду депутатите Вежди Рашидов поздрави колегите си; попита ги дали има нови предложения, получи отрицателен отговор и каза, че в този случай няма какво да работят повече. 

Следващото заседание той насрочи за сряда от 10:00 ч. 

Така официалната част на работата на депутатите е приключила.

Те ще работят след Великденските празници и така ще поставят нов рекорд в процедура по избор на председател. Предишният - в 48-ото НС - продължи 3 дни 

Все пак ще работят работни групи в кулоарите на парламента, стана ясно от изказванията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП - Корнелия Нинова.


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

От бранша алармират: Хлябовете "Добруджа", бял и типов може да изчезнат от пазара

„От 1 юли влиза в сила законодателната мярка, свързана с 15% таван на надценката на хляба, която ще доведе до абсолютна катастрофа по веригата производител – дистрибутор – търговец. Хлябовете  бял, типов и „Добруджа“ , които са обект на тази мярка, ще изчезнат от търговската мрежа, тъй като, ако се спази законодателното изискване, търговците трябва да..

публикувано на 27.06.24 в 11:00

Хванаха трима кърджалийски шофьори с фалшиви документи

За използване на фалшива диплома за основно образование е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Документът за придобита образователна степен е бил представен в сектор „Пътна полиция“ от 39-годишен жител на областта за издаване на свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. При..

публикувано на 27.06.24 в 10:19

В Областната администрация - Кърджали очакват решението на МС за смяна на управителя

Днес в Областна администрация - Кърджали очакват да получат решението на Министерски съвет, с което Ресми Мурад, областен лидер на ДПС, става областен управител на Кърджали.  Припомнямe, че със същото решение от длъжността ще бъде освободен Никола Чанев.  Областният лидер на ДПС Ресми Мурад е назначен за областен управител на Кърджали..

публикувано на 27.06.24 в 09:42

В Кърджали, Хасково и Смолян ще бъде слънчево

Оранжев код за интензивни валежи за областите Видин, Монтана, Враца и София издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология.  За областите София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград, Пазарджик, Ловеч и Плевен издаденият код за дъжд е жълт.  В Кърджали, Хасково и Смолян ще бъде слънчево. Днес в западната половина на страната ще се..

публикувано на 27.06.24 в 08:40

Областният лидер на ДПС Ресми Мурад е назначен за областен управител на Кърджали

Министерският съвет назначи четирима областни управители - на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково. Със същото правителствено решение са освободени заемащите досега тези длъжности, съобщават от пресслужбата на МС.. За областен управител на област Кърджали е назначен Ресми Мурад. По образование е финансист. Бил  е кмет на община Ардино, последно е..

публикувано на 26.06.24 в 16:52
Архив 2022

Отбелязаха Международния ден за борба с наркотиците

С информационна кампания на открито в Кърджали отбелязаха Международния ден за борба с наркотиците.Инициативата е на Общинския съвет по наркотични вещества. Доброволци запознаха ученици и граждани с вредата от опиатите. Двадесетина ученици се трудят като доброволци в Общинския съвет и те са връзката ни с другите младежи, заяви Валентина Грудева, секретар..

публикувано на 26.06.24 в 15:43

Резултатите от националното външно оценяване в десети клас са съизмерими с тези от 2023 г.

Резултатите от националното външно оценяване в десети клас са съизмерими с резултатите от миналата година, средният резултат по български език и литература (БЕЛ) e 49,4 точки, а миналата година беше 49,44 точки или спадът е само с около 4 стотни. По БЕЛ учениците са се справили много добре със задачи, които изискват по-голяма интегралност на знанията и..

публикувано на 26.06.24 в 12:28