Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провален референдум в Златоград

Автор:

На местния референдум в Златоград са гласували 18 процента от избирателите, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 

Вотът не достигна необходимите 40 процента гласове, за да бъде валидно допитването. 

По-малко от една пета от гласоподавателите на община Златоград са застанали пред урните, за да дадат своя отговор дали подкрепят проекта за изграждане на нов пазар в центъра на града. 

Предстои ОИК да се произнесе в следващите дни за резултатите от референдума.


По публикацията работи: Божидар Чолаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Градският парк в Момчилград става по-атрактивен

Градският парк "Нури Адалъ" в Момчилград ще стане по-зелено и по-удобно място за отдих. Това ще се случи след проект, спечелен от общината пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.   Зелените площи на любимия на жителите и на гостите на Момчилград парк ще се увеличат за сметка на постройки и съоръжения, които ще бъдат..

публикувано на 06.06.24 в 11:16

Д-р Виктор Кирчев: Водата в басейните се проверява всяка седмица

В област Кърджали четири пъти в месеца се проверява водата в басейните през летния сезон. Проверките се извършват по график от инспекторите от Регионалната здравна инспекция. В региона на Кърджали има регистрирани 36 басейна. Д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ:  „Четири пъти в месеца се проверява водата в басейните. Собствениците също са..

публикувано на 06.06.24 в 11:10

В Хасково продължава разчистването след вчерашната буря

В Хасково продължава разчистването на падналите дървета и клони след вчерашната буря. 30 са подадените сигнали към "Пожарна безопасност и защита на населението".  Пожарникарите са работили за отводняване на приземни етажи, разчистване на пътища от паднали дървета и  клони. Няма пострадали хора. Щетите са само материални. По данни на метеорологичната..

публикувано на 06.06.24 в 10:57

Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ гостува в Смолян с „Тютюн“

Спектакълът "Тютюн" на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ от Варна за първи път ще гостува на сцената на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян, съобщи Катя Лазарова – организатор на културни събития. На 20 юни ще е първата театрална постановка на романа „Тютюн“ от Димитър Димов.   За драматизацията Юрий Дачев използва оригиналната,..

публикувано на 06.06.24 в 10:55

ГЕРБ-СДС с убедителна преднина на предсрочния парламентарен вот тази неделя

ГЕРБ-СДС с убедителна преднина на предсрочния парламентарен вот тази неделя, прогнозират социолозите от "Алфа рисърч". "Електоралните нагласи към момента показват, че ГЕРБ-СДС ще получат 25,1% електорална подкрепа, ПП-ДБ - 15,4%, "Възраждане" 15,2%, ДПС - 14,8 %. Само в рамките на предизборната кампания се наблюдава ерозия в подкрепата към ПП-ДБ с..

публикувано на 06.06.24 в 09:48
Сивриевата къща в Златоград

Златоград ще е домакин на Захарната асамблея „Моята България“

Златоград ще е домакин на 8-то издание на захарната асамблея „Моята България“, съобщи за БТА заместник-кметът Елмира Угорлиева. Тя посочи, че за първи път в града ще има подобно събитие, на което и Община Златоград е партньор.  Националната среща и празнична вечеря на български сладкари и декоратори в Златоград ще се състои на 15 и 16 юни. В нея ще..

публикувано на 06.06.24 в 08:44
Истанбул

В Турция подготовката за вота на 9 юни протича без затруднения

Изборните книжа и машините за гласуване вече са получени и подготовката за вота на 9 юни протича без затруднения. Това съобщи за БНР генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев във връзка с предстоящите избори за членове на Народно събрание и Европарламент в неделя. Общо 166, или малко над 20 процента от всички избирателни секции в чужбина,..

публикувано на 06.06.24 в 08:39