Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С голяма вероятност в Девин и Неделино социалистите отново ще подкрепят досегашни кметове

БСП Смолян: Целта ни е подобряване на резултата от предишния вот

Емил Хумчев
Снимка: Личен архив

Областната структура на БСП в Смолян има готовност за Местни избори 2023. Това е станало ясно от проведената среща на лидера Корнелия Нинова и местния партиен актив. Предстоят конференциите във всяка от общините, които до 3 септември трябва да утвърдят номинациите за кметове и листите за общински съветници. Това съобщи за радио Кърджали областният лидер на партията Емил Хумчев.

В някои от общините доминират кметове с по няколко мандата от ГЕРБ, в други от ДПС, така че настроението за вота през октомври е различно, поясни Хумчев. „Нашата цел, нашата задача е да подобрим резултата, предвид това, какво се случва и на национално ниво“, добави той.

На някои места е възможно коалиране с други партии. „Имаме картбланш от ръководството да преценяваме по места с кои формации да се коалираме. Нямаме изрична забрана“, каза Хумчев.

Основен опонент в Смолянско на БСП е ГЕРБ и „в голяма степен ПП/ДБ“, допълни той.

Почти сигурно е, че досегашните кметове на Девин и на Неделино отново ще бъдат подкрепени от социалистите, тъй като оценяват мандата им като успешен. За община Смолян БСП вероятно ще излезе със самостоятелна партийна кандидатура за кмет. За градоначалник на Златоград най-многобройни са номинациите на социалистите за Емил Хумчев.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Тодор Кожухаров

Фестивалът “С песните на Тодор Кожухаров” в два дни

Задава се петото издание на Националния фолклорен фестивал “С песните на Тодор Кожухаров” в Хасково. Конкурса тази година ще е в два дни 12 и 13 октомври. Фестивалът е с конкурсен характер, без такса за участие и в него могат да участват изпълнители от цялата страна, без ограничение на възрастта. Началото е в 9 часа на 12 октомври в Младежки център,..

публикувано на 02.10.24 в 14:48

Температурите през октомври ще са около и над климатичните норми

През последните години температурата през октомври надвишава климатичните норми. Това каза за Радио Кърджали Анастасия Стойчева, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология. "Той е онзи месец в нашата страна, в който имаме както много хубави слънчеви дни, които част от хората наричат циганско лято, но в действителност циганското..

публикувано на 01.10.24 в 15:09

Приказна вечер в Кърджали с поетесата Ивелина Радионова

С вълнение от преживяната вечер с авторката на Алтъна, Радка Петкова.

публикувано на 30.09.24 в 13:25

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Желая Ви приятно слушане!

публикувано на 30.09.24 в 12:48
В Кирковско гледат капия от стария местен сорт

В Чорбаджийско пазят стария местен сорт "Росенка", отглеждат над 200 дка червена капия

В сезона на червената капия стопаните от кирковското село Чорбаджийско и околните села са на полето, за да прибират реколтата. Около 200 декара чушки се отглеждат в този район, което го прави най-големият в производството на капия в община Кирково. Годината за едни е добра, но за други не толкова, казва кметът на Чорбаджийско Сами Везир. "Годината е..

публикувано на 29.09.24 в 17:42

Свищов - градът на първите

Знаете ли, че град Свищов е най-южно разположеното населено място по поречието на река Дунав. В него живеят малко над 22 000 жители.  Градът е известен с първите 100 факта и събития случили в Свищов? Там е открита първата печатна книга - "Абагар" на кирилица през 1651 година. Първото крупно дарение за просветни цели в българските земи е направено в..

публикувано на 25.09.24 в 16:22

19 партии и 9 коалиции влизат в битка за вота на избирателя в 9-ти МИР Кърджали

19 партии и 9 коалиции регистрираха кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Кърджали до крайния срок - 17 часа на 24 септември, за участие в парламентарните избори на 27 октомври.  В последния ден документи са подали 6 партии и коалиции. Това съобщи за Радио Кърджали Беркант Барзат, председател на РИК-Кърджали. Той уточни, че само пет..

публикувано на 24.09.24 в 18:26