Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Одрин призовават търговците да не продават на българите на завишени цени

2
гр.Одрин, Турция
Снимка: Нахит Догу

Председателят на Камарата на търговците и занаятчиите в Одрин Кемал Чингьоз призова търговците в града да не злоупотребяват с нарастването на цените в страната и да продават стоки на българските граждани на двойна цена.

„Българите, които идват в Одрин да пазаруват имат огромен принос за икономиката на региона. Разбира се, собствениците на търговски обекти, ще отразят увеличението на цените, но не трябва да злоупотребяват с това. Защото утре, ако се насочат към друг град, помежду си можем да спорим защо е станало така, но това няма да помогне“.

Той напомни, че българите идват в Одрин на пазар заради разликата в курса на валутата и че преди те са пазарували в България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Сийка Хашева е избрана за библиотекар на годината в Смолянска област

Сийка Хашева от село Загражден, община Баните, получи приза „Библиотекар на 2023 година“. Тя бе наградена на официална церемония днес в Регионалната библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян по случай професионалния празник на българските библиотечни и информационни специалисти. „Сийка Хашева е библиотекар в НЧ „Христо Ботев 1934“ – село Загражден...

публикувано на 12.05.24 в 08:10

Kърджали не е сред общините с положителен естествен прираст

Естественият прираст на населението в България се е върнал в границите отпреди Covid-пандемията заради отчетената през миналата година по-ниска смъртност.  Въпреки това населението в повечето общини продължава да намалява.  През миналата година в 220 от 265 общини в страната населението продължава да намалява, въпреки общата положителна демографска..

публикувано на 12.05.24 в 07:00

В Златоград провеждат празник на чевермето

За 13-та поредна година Златоград посрещна гости от цяла България и от съседна Гърция на  традиционния празник на чевермето. По установена традиция, кметът на Златоград Мирослав Янчев, облечен в носия и с гайдата, от рано сутринта посреща гости в автентичния занаятчийски кът: "Ние правим празник на фолклора, празник на обичаите, местните,..

публикувано на 11.05.24 в 16:45

Откриха 13-годишното момче, обявено за общодържавно издирване

Обявеното за национално издирване дете от Хасково е открито живо и здраво. Издирва се 13-годишно момче от Хасково Установено е, че 13-годишният Дениз Рамадан Яшар, който вчера не се е прибрал след училище, е отишъл с автобус при свои роднини. Те обаче не са съобщили на родителите му, че синът им е при тях, съобщи полицията. 

публикувано на 11.05.24 в 16:35

Издирва се 13-годишно момче от Хасково

Ученик на 13 години от Хасково е обявен за общодържавно издирване, това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Снощи в 23:40 ч.в Районно управление - Хасково се е явила 35-годишна жена, която съобщила, че 13-годишният й син не се е прибрал след училище. Момчето ДЕНИЗ РАМАДАН ЯШАР преди месец също не се е прибрал, но тогава е бил..

публикувано на 11.05.24 в 12:43

Наближава крайният срок за назначаване на секционните комисии

Остават два дни до крайния срок, в който районните избирателни комисии по места да назначат секционните избирателни комисии. Това сочи хронограмата за предстоящия на 9 юни вот - 2 в 1, за избор на представители в Европейския парламент и за народни представители. Всички общини са постигнали съгласие относно назначаването на секционните избирателни..

публикувано на 11.05.24 в 12:29

Удостоверяват машините за гласуване

Започна удостоверяването на съответствието на машините за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание и за Европейски парламент. След края на работния ден вчера ЦИК предаде устройствата на Министерството на електронното управление. Екипите, ангажирани с процеса, ще работят в режим, който да гарантира завършването му в срок, съобщават от..

публикувано на 11.05.24 в 11:06