Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турският посланик Секизкьок: Турско-българските отношения се развиват изключително благоприятно

2
Снимка: Нахит Догу

При последното се посещение в кърджалийско, посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкйок, каза, че тя е единственият посланик, който от 30 години насам е работил в най-спокойна атмосфера в двустранните отношенията.

„През последните години турско-българските отношения се развиват изключително благоприятно. Връзките ни се развиват във всички сфери и това ме радва. Сигурно аз съм посланикът, който през последните 30 години е работил в най-спокойна атмосфера в двустранните отношенията. Точно за това съм много щастлива. В България е много красиво“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Тръгна ретро ралито "Марица 2024"

Петдесет и три екипажа от цялата страна се отправиха по маршрута на десетото издание на ралито за ретро и класически автомобили „Марица 2024“.  Домакин е Авто мото ретро клуб  Кърджали. Тази година атрактивните возила ще мерят сили в издръжливост в разстояние от 409 км по трасето Пловдив – Кърджали – ГКПП Маказа – Кавала – Александруполис...

публикувано на 10.05.24 в 17:04
Иван Минев

Общински съветник поиска еднакъв номер за всяка партия в бюлетината при трите избора в Хасково

Да се запази номерът от бюлетината за европейските и парламентарните избори на съответната политическа формация и за частичните местни избори, които ще бъдат произведени в Хасково през месец юни, поиска общинският съветник от ГЕРБ Иван Минев. Той е изпратил искането си с официална молба до Централната избирателна комисия. Идеята е да бъдат..

публикувано на 10.05.24 в 16:13

Милко Багдасаров стана "Учител на годината" в категория "Директор"

Милко Багдасаров стана "Учител на годината" в категория "Директор" в тазгодишния национален конкурс, организиран от Синдиката на българските учители към КНСБ. Това съобщи председателят на регионалната структура на организацията в Кърджали Нели Арнаудова. "Тази година от Кърджали имахме само един представител и той беше в направление "Директори",..

публикувано на 10.05.24 в 15:01

По-малко увеличение на пенсиите заради по-ниската инфлация

Повишението на пенсиите от 1-ви юли може да бъде с 10%, а не с 11%, както е заложено в бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година. Причината е в отчетената официално по-ниска инфлация от прогнозните разчети. Предложението се съдържа в проект на решение на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, научи БНР. Заседанието на..

публикувано на 10.05.24 в 14:15

Иван Звездев готви пиле с булгур в Хасково в неделя

Кулинарното музикално шоу на Иван Звездев и Ана Мария, което е част от Националния събор "Китна Тракия пее и танцува" ще се проведе в неделя, 12 май 2024 г., от 16,00 часа на поляната пред голямата сцена в парк Кенана в Хасково, вместо на 10 май, както беше обявено по-рано. Промяната се налага заради неблагоприятните метеорологични условия, съобщават от..

публикувано на 10.05.24 в 13:13

В Ардино отбелязаха Световния ден на двигателната активност

Ползите от физическата активност за осигуряване на дълголетие обсъдиха ученици от СУ "Васил Левски" в Ардино.  С информационна кампания под мотото "Движението - това е здраве" беше отбелязан  Световният ден на двигателната активност - 10 май. Организатор на кампанията е Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и..

публикувано на 10.05.24 в 12:49

АРДА посреща Ботев (Пд) в събота

В продажба са вече билетите за срещата на АРДА с Ботев (Пд). Кърджалийският отбор се изправя срещу пловдивския тим в среща от 33-ти кръг на efbetЛИГА. Двубоят е от груповата фаза, която дава право на участие на бараж за Европа. Срещата е с начален час 17:00. Феновете вече могат да закупят билети на касите на АРЕНА АРДА, които ще работят в..

публикувано на 10.05.24 в 11:22