Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Триумф: "Златните момичета" на Кърджали са с пълен комплект медали от турнира в Сараево

10
Снимка: СКХГ Аида Хасково

Изключително силно представяне на гимнастичкита от Кърджали на Международния турнир по художествена гимнастика RG tornament "Ševala Mujić" Sarajevo BiH 2023,  който се проведе в столицата на Босна и Херцеговина Сараево.

„Клубът ни участва със 7 гимнастички, като 6 от тях бяха от гр. Кърджали и достойно представиха родината ни“, съобщи треньорът Яна Михайлова. Момичетата успяха да извоюват пълен комплект  медали.

Във възраст 2012г. Виктория Кьосева спечели златен медал на без уред и сребърен на топка.

Златен медал за Пресияна Стоянова на топка и бронзов на без уред.

Сред голяма конкуренция, сребърен  медал грабна Стефания Шопова  на без уред, тя е и с бронз на топка.

Във възраст 2011г. два златни медала за Александра Димитрова на без уред и на бухалки.

Сребърен медал за Хавин Исмаил на без уред . Гимнастичката спечели сребърен медал и на бухалки.

Във възраст 2010 бронза е за Сесил Юсеин  на обръч.

Във възраст 2009г. златен медал за Маргарита Иванова на бухалки и бронзов медал на обръч.

„Гордеем се с вас и с това, което показахте момичета! Браво! “ написа в пост в социалните мрежи треньорът и президент на СКХГ „Аида“ Хасково Яна Михайлова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Арда гостува на Ботев, ще търси победа за седмо място

С два мача в групата от седмо до десето място днес, 27 май, ще бъде сложен край на плейофите от сезон 2023/24 в Първа лига. Те ще определят дали ЦСКА 1948 или Арда ще играят бараж за участие в евротурнирите срещу ЦСКА София. В двете срещи, които започват в 20:00 часа, Ботев (Пловдив) посреща Арда, а Славия е домакин на ЦСКА 1948. "Канарчетата" и..

публикувано на 27.05.24 в 12:53

ФК Крумовград гостува на Черно море

Днес, отборът на Крумовград гостува на Черно море на стадион "Тича" във Варна. Срещата за двата отбора е последна за сезона на първата ни футболна лига.  Резултатът от мача няма да се отрази на крайното класиране. Тимът на Крумовград ще финишира шести, докато Черно море завършва сезона на второто място. Двубоят е от 18:30 ч., а след края ще бъде..

публикувано на 26.05.24 в 11:55

Малки атлети се съревноваваха в Хасково

Повече от 75 деца се състезаваха в поредица от спортни игри във второто издание на надпреварата „Детска атлетика“ в Хасково. Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев поздрави децата, родителите, треньорите и организаторите на състезанието и връчи наградите победителите. „Детска атлетика“ е инициатива на Българската федерация по лека атлетика, в..

публикувано на 25.05.24 в 20:45

Кармен Стефанова стана Кралица Аида в Хасково

Кармен Стефанова от „Етър“ Велико Търново спечели приза „Кралица Аида“ на шестия международен турнир по художествена гимнастика Хасково, съобщиха от общинския пресцентър.  Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева поздрави организаторите и участниците в турнира и благодари на всички за усилията в Хасково да бъде утвърден един от емблематичните..

публикувано на 25.05.24 в 19:23

Арда остава в битката за седмо място след победа над Славия

Отборът на Арда спечели с 3:1 у дома срещу Славия и остана в битката за седмото място в Първа лига, което дава шанс за участие на бараж за Лигата на конференциите. В осмата минута дойде първото чисто положение в полза на столичани. Ертан Томбак върна към Владимир Николов, който стреля отблизо, но топката се отби в страничната греда. В 33-ата минута на..

публикувано на 23.05.24 в 19:19

Юношите на Арда извоюваха второ място в Зона Пловдив

Юношите на АРДА U17 заеха второ място в Зона Пловдив за сезон 2023-2024. Момчетата, водени от треньора Цанко Бисеров направиха много силен втори полусезон. Така след 10 победи, един равен мач, и една загуба завършват първенството на второ място след Спартак Пловдив U17. В последните две срещи нашите момчета записаха две победи. Първо в Момчилград..

публикувано на 23.05.24 в 12:55

Арда пусна билетите за двубоя със Славия

Арда пусна билетите за предстоящото домакинство срещу Славия в мач от 35-ия кръг на efbet Лига.  Двата отбора продължават битката за седмото място, което дава право на участие в бараж за евротурнирите. Преди началото на срещата кърджалийци заемат осмата позиция с 45 точки, докато "белите" са десети със своите 43 т. Цената на билета за сектор  „А“..

публикувано на 22.05.24 в 09:09