Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ерол Мюмюн е за активен диалог с гражданите и пълна прозрачност на изразходваните средства

Ерол Мюмюн
Снимка: фейсбук

Активен и конструктивен диалог с гражданите на община Кърджали и пълна прозрачност на изразходваните средства са само две от задачите, които си поставя кандидатът за кмет за Кърджали от ДПС Ерол Мюмюн. В първото си интервю за медиите, дадено за Радио Кърджали, той очерта някои от приоритетите в работата си, ако бъде избран за кмет.

"През годините в Кърджали бяха реализирани голям брой инфраструктурни проекти. Ако бъда избран за кмет, ще положа усилия те да бъдат поддържани в добър вид. Разбира се, ще положа усилия за подобряване на градската среда. На доста места в Кърджали улиците не са ремонтирани от години, тротоарите също. Няма как всичко да се разреши с магическа пръчка, но смятам, че с постоянство ще се постигнат добри резултати", каза Ерол Мюмюн.

За един от най-сериозните проблеми на Кърджали - тежкият трафик, също ще се търсят решения, но ще се разчита и на помощ от държавата, "защото изграждането на един нов мост над река Арда не е по силите на общината, а и най-натовареният булевард "Беломорски" е собственост на държавата".

В малките населени места вниманието ще бъде насочено към общинските пътища, вътрешната улична мрежа, водоснабдяването. Акцент ще са и социалните проекти, които общината изпълнява и в момента. "За мен те са от изключителна важност и затова ще направя всичко възможно социалните функции на община Кърджали не само да се запазят, а и да бъдат разширени и да достигнат до по-голям брой хора в нужда", коментира Ерол Мюмюн.

Той е кореняк кърджалиец, завършил е УНСС, в последните години работи в банковата сфера, а в политиката е от младежките си години. "Мотивът ми да започна да се занимавам с партийна дейност бяха хората. Избрах ДПС, защото е партията, която има ясно изразена ценностна система, основана на заедност и толерантност. За да бъдат решавани проблемите на всички граждани, без значение къде живеят или от какъв етнос и религия са. Смело мога да кажа, че ДПС е партията, която най-точно познава проблемите на Кърджали и останалите населени места и е най-адекватна в решаването им", каза Ерол Мюмюн.

В мандата 2015-2019 г. е общински съветник и председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси. "Отговорна комисия с много различни функции, които дават възможност, административен опит и реален поглед върху дейността и работата и на общинската администрация, и на Общинския съвет", обобщи Ерол Мюмюн.

Според него "има голяма разлика между финансите в общината и банковия сектор или частния бизнес. Общината има функции, които на пръв поглед изглеждат губещи, но тя трябва да ги поддържа, защото чрез тях поддържа статуса на обществото. Като пример ще посоча различните социални дейности. Няма как от тях да се печели, защото те са насочени към най-уязвимите групи в обществото ни. Нужно е да се намери баланса между разумното разходване на средства и интересите на хората. При всички случаи обаче, това, на което ще държа ще бъде пълната прозрачност при изразходването на публичните средства", категоричен е той.

Както е категоричен и във факта, че парите никога не стигат за нормалното функциониране на една община, особено такава като Кърджали, която не е сред общините с големи местни приходи и не може да се сравни с общини като Варна, Бургас, Пловдив или Стара Загора. "В случая е важно да се определят правилните приоритети и да се спазва баланс. Мисля, че това е рецептата за нормалното развитие и функциониране на една община", смята Ерол Мюмюн. Според него малките общини са пренебрегвани от държавата и красноречив пример за това е проблемът с околовръстния път на Кърджали, който е изцяло в ръцете на държавата, а години наред тя не прави необходимото, за да го изгради. 

В отговор на притеснения сред жителите на Кърджали относно бъдещето на футболния клуб "Арда", Ерол Мюмюн коментира, че "съдбата на "Арда" е приоритет и съдба на целия град" и изпълнена мечта на поколения кърджалийци техен отбор да играе в елитната група. Няма място за притеснения, бъдещето на отбора е сигурно, още повече, че "Арда е наша всеобща гордост и модел за успешно развиващ се клуб", увери Ерол Мюмюн.


Цялото интервю на Станислава Георгиева с Ерол Мюмюн може да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ДПС печели кметската надпревара в Аврен

В крумовградското село Аврен избирателната активност на втория тур на местните избори е била 70 %. Кандидатът на ДПС Милена Алекова печели с 114 гласа пред този на "БСП за България" Даниела Дишлиева.  Алекова спечели оспорваната битка за кметския стол със 114 гласа. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Атанас Тюрдиев:

публикувано на 06.11.23 в 12:32

С над 90% ДПС печели кметския стол в Горно Къпиново

В село Горно Къпиново изборите на втори тур печели Митко Тренадафилов от ДПС. За него са гласували 93-ма, а за опонента му, издигнат от ГЕРБ гласовете са 3. По три са недействителните бюлетини и тези, в които е отбелязано "Не подкрепям никого". Така новият кмет на Горно Къпиново е избран с над 90%. Това каза заместник-председателят на Общинската..

публикувано на 06.11.23 в 11:00

БСП печели изборите в чернооченското село Божурци

Новият кмет на село Божурци  е Бекир Али. Той е издигнат от " БСП за България". 87 са действителните гласове, а избирателната активност на балотажа  е по-висока в сравнение с първия тур на местните избори. На 5 октомври до урните са отишли над 140 човека . Това каза председателят на Общинската избирателна комисия в Черноочене Вилдан Кадир.

публикувано на 06.11.23 в 10:38

ГЕРБ печели кметските избори в 11 областни града, ПП-ДБ в четири, а БСП в три

Според 100% от обработените протоколи ГЕРБ печели изборите в 11 областни града, а коалицията ПП-ДБ - в четири, докато БСП ще има кметове в три града. ГЕРБ спечели кметската надпревара в Бургас (още на първия тур), Велико Търново, Враца (на първия тур), Габрово, Перник (на първия тур), Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора (още..

публикувано на 06.11.23 в 09:49

В три села в област Кърджали се провежда втори тур на местните избори

В три села в област Кърджали се провежда втори тур на местните избори за избор на кмет на населеното място.  В село Божурци, община Черноочене ще се изправят Бекир Али от БСП  и Ембие Мурадова от ДПС.  В село Аврен в община Крумовград - Даниела Дишлиева от БСП  и Милена Алекова от ДПС.  В село Горно Къпиново, община Кирково за кметското място ще се..

публикувано на 05.11.23 в 09:27

Новоизбраните общински съветници, кметът на Джебел и на кметства положиха клетва

Областният управител Никола Чанев свика първото заседание на новия Общински съвет в Джебел. Новоизбраните 29 общински съветници, кметът на общината Неджми Али и 38-те кметове на населени места получиха своите удостоверения от председателя на ОИК Лейля Чакър и положиха клетва да спазват Конституцията и законите на страната, да служат на гражданите и да..

публикувано на 03.11.23 в 16:58

Мнозинство са общинските съветници от ДПС в Мадан

Съветници на ДПС, „БСП за България“ и ГЕРБ ще формират новия Общински съвет в Мадан. Това сочи решение на Общинската избирателна комисия в Мадан за разпределение на мандатите. Общинският съвет в Мадан е 17-местен.  Групата на ДПС ще е от 13 съветници. По двама съветници са избрани от „БСП за България“ и ГЕРБ. От ДПС е и преизбраният за пореден мандат..

публикувано на 03.11.23 в 16:25