Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Комитов: Ще печеля в канадската борба, защото мога

| Интервю
Кирил Комитов

Два златни медала завоюва Кирил Комитов на XV-я международен турнир по канадска борба – „Селановци open 2023“. Дванадесетокласникът от СУ “Отец Паисий” в Кърджали, който е състезател на „Родопи“ – Кърджали и на националния отбор, донесе две първи места при юношите над 75 кг, съответно „дясна ръка“ и „лява ръка“. Той се размина за малко с медал и при мъжете в категория до 85 кг „лява ръка“, като зае почетното четвърто място.

Състезанието се организира ежегодно от Българска федерация по канадска борба, клубовете „Селановци 2006“ и АЕЦ „Козлодуй" и събира участници от различни държави.

Кирил тренира канадска борба  едва от година, но вече е сред сериозните надежди на националния отбор. С амбиция той гледа към европейската и световната спортна сцена.

Доволен е от това първо участие на сериозно състезание не само заради медалите и призовите места, но и заради извлечените уроци. Най-важният сред тях е: „Може би ще прозвучи малко клиширано, но, не само и от това участие, а и от всяко друго, урокът е да не се отказвам, защото това е единственото нещо, което съм си доказал на самия себе си, че наистина действа, защото когато съм си наумил нещо, че ще го направя и съм бил достатъчно упорит и твърдоглав, аз винаги съм го правил. И наистина, ако някой казва, че нещо не е възможно, то не е възможно за него. Аз вярвам, че е възможно“.

"Това е един изключително атрактивен спорт, в който имаме звезди, които не са само пример за подражание като спортисти, а и като личности. Изключително съм впечатлен от техния интелект и умения за справяне с емоциите“, подчертава Комитов.

Попаднал в този труден, но и много завладяващ спорт случайно, но неслучайно се зарича да остане в него и да печели световна слава за България, за Кърджали и, разбира се, за себе си.

Заради спорта засега е изоставил другата си страст – китарата. Сред мечтите му е да направи големи промени в живота си, да учи маркетинг в София и един ден да чуе от устата на млад фен – „Хей, искам да бъда като теб!

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Баскетболисти от Ардино взеха участие в международен спортен турнир в Бурса

Юношеският баскетболен отбор на СУ „Васил Левски“ от Ардино U16, който представи общината и България, се завърна от участие в 22-ият Международен спортен турнир в побратимената турска община Нилюфер, Бурса. Надпреварата се проведе по повод 19 май, празник на младежта и спорта в Турция и Ден за възпоменаване на създателя на турската република Мустафа..

публикувано на 21.05.24 в 13:39

Бългасрките каратисти се класихара седми на Европейски шампионат в Германия

Сборният отбор на България, в който участваха състезатели от клубовете „Арес“ -  Кърджали и „Торнадо“- Хасково се класира на седмо място по медали от 22 държави на 10-ия юбилеен Европейски шампионат по Шито-Рю Карате в Регенсбург, Германия. Над 500 каратеки от Румъния, Италия, Словакия, Великобритания, Хърватска, Швейцария, Унгария и др., премериха сили..

публикувано на 21.05.24 в 10:39

С нулево равенство Арда и ЦСКА 1948 поддържат интригата за 7-мото място

Арда (Кърджали) направи равенство 0:0 пред собствена публика срещу ЦСКА 1948 в мач от 34-ия кръг в Първа лига, за разпределение на позициите между седма и десета.  В третата минута Борислав Цонев шутира от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите Петър Маринов изби. Две минути след това Цонев пробва късмета си с изстрел от пряк свободен..

публикувано на 20.05.24 в 21:20

Арда приема ЦСКА 1948 в мач за седмото място

С два мача в понеделник, 20 май, продължава битката за седмото място в Първа футболна лига. От 17:45 часа Арда е домакин на ЦСКА 1948, а от 20:15 Славия посреща Ботев (Пловдив). Преди мача в Кърджали  между Арда и ЦСКА 1948, възпитаниците на Николай Киров са на само точка отстояние от седмото място, на което е предстоящия му съперник. С 45 пункта е..

публикувано на 20.05.24 в 08:49

Григор Димитров остава в Топ 10

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров запази десетото си място в публикуваната днес световна ранглиста. Той влезе в топ 10 на АТР на 1 април и оттогава не е напускал челната десетка. Тази седмица 33-годишният Димитров ще се готви за Откритото първенство на Франция в Париж, чиято основна схема започва в неделя, 26 май. В..

публикувано на 20.05.24 в 08:44

Пуснаха билетите за мача на "Арда" с ЦСКА 1948

Билетите за футболната среща на 20 май, между "Арда" и ЦСКА 1948 вече са в продажба от 10 часа на 19 май.  Мачът от 34-тия кръг на Професионалната първа лига е домакински за Арда и е от груповата фаза, която дава право на участие на бараж за Европа.  Двубоят е с начален час 17.45 в понеделник. Касите на стадиона ще работят от днес, неделя от 10 до..

публикувано на 19.05.24 в 13:00

Ветерани излязоха на терена за Празника на Джебел

Футболни ветерани, оставили диря в историята на клуба в Джебел и допринесли за развитието на любимата игра в района, излязоха отново на терен в първия ден от празничния уикенд за Деня на града - 19 май. Освен със спортни събития - футбол, волейбол, шахмат, тенис и колоездене, съботата беше белязана и с богата културна програма, която превърна площад..

публикувано на 19.05.24 в 11:15