Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Хасково връчиха приза "Лекар на годината 2023"

За дългогодишна дейност в областта на медицината бяха отличени двамата лични лекари в община Стамболово

Снимка: Български лекарски съюз

Четирима лекари бяха наградени от Районна лекарска колегия – Хасково на Българския лекарски съюз.

На церемония „Лекар на годината 2023 г.“ в Хасково бяха отличени четирима лекари от Районна лекарска колегия.  Отличията се връчват по повод Деня на Св. Иван Рилски Чудотворец – 19 октомври – Празник на българския лекар. Призът Лекар на годината бе връчен на д-р Живко Желязков. 41 г. практикува като хирург, началник е на хирургично отделение в Хасково.

От младите лекари беше отличена д-р Десислава Стамболова, която получи отличието „Ти си нашето бъдеще.“ Тя работи четвърта година в хирургичното отделение на хасковската болница.

На церемонията бяха наградени и двама дълго практикуващи лекари. Това са д-р Петра Атанасова и д-р Онник Кеворкян. Двамата лични лекари се грижат за здравето на жителите на цялата община Стамболово, която е с 6 500 души население и 26 населени места, разпръснати по източнородопските склонове.

Подробности чуйте в прикачения звуков файл. Разговор с председател на Районна лекарска колегия – Хасково д-р Георги Христов.





По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
 д-р Мустафа Хаджи

С жертвеното животно мюсюлманите се доближават до милостта на Аллах

Хората с мюсюлманско вероизповедание в България празнуват Курбан байрам. "Курбан е арабска дума, която означава приближаване. Чрез жертвеното животно мюсюлманите правят всичко възможно да се доближат до милостта на Аллах" – посочва в обръщението си по повод празника главният мюфтия в България д-р Мустафа Хаджи. Важен ритуал на празника е..

публикувано на 16.06.24 в 18:15

Нужни са нови антимикробни лекарства, съобщи СЗО

Има належаща нужда от нови и иновативни антимикробни лекарствени средства, които да заменят тези, които стават неефективни заради широката им употреба. Това посочва Световната здравна организация в доклад по темата, оповестен тази седмица.  Целта на годишния доклад на СЗО е да оцени дали настоящите научноизследователски и развойни дейности обръщат..

публикувано на 16.06.24 в 10:44

Задържан е мъж от кърджалийско село, нахвърлил се с юмруци на жена си

За побой в условията на домашно насилие 53-годишен е задържан в РУ-Кърджали. По първоначални данни н а 11 юни в дома им в кърджалийско село мъжът проявил физическа агресия към съпругата си с удари с юмруци по главата и тялото, с което причинил телесна повреда на пострадалата. Извършителят е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление ...

публикувано на 13.06.24 в 11:03

На Курбан байрам мюсюлманите колят животно като дар за Аллах

На 16 юни предстои свещеният за мюсюлманите празник Курбан Байрам.  Той се характеризира с коленето на животно като курбан за Аллах, а месото се споделя с други хора, обясни Сезер Садуллов от Районно Мюфтийство - Кърджали: Празненствата обичайно протичат три дни. Корените им са във вярата, че Аллах поръчва на Ибрахим да принесе в жертва сина си..

публикувано на 12.06.24 в 15:39

В Гърция въведоха мерки срещу жегите

В Гърция властите въведоха мерки, сходни на локдаун, срещу високите температури. Лекарите приканват туристите да не се излагат на слънце по обед. Затворени са училища и детски градини. Компаниите, които имат дейност на открито, прекратяват работа за пет часа на обяд. Екипи на министерството по труда проверяват температурата в затворените помещения и..

публикувано на 12.06.24 в 13:04

Моторист не спря на стоп палка, задържаха го

Двама са задържани за осуетяване на полицейска проверка, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.  23-годишен водач на мотоциклет не спрял на подадена стоп палка от полицейски служители в село Пряпорец около 23 часа във вторник. Водачът и 19-годишният му спътник продължили, след като полицаите подали светлинен и звуков сигнал.  Двамата..

публикувано на 12.06.24 в 11:17
Николай Марков

Николай Марков: Не сме аналог на "Възраждане". Обърнахме се към негласуващите

"Направихме най-впечатляващата кампания за изминалите 35 години." Това заяви в интервю за БНР полк. Николай Марков, лидер на ПП "Величие" - седмата политическа формация, която влиза в новия парламент. При обработени 50.96% протоколи: 7 партии в новото Народно събрание По думите му, "Величие" е "единствената партия, която направи в 50 града срещи,..

публикувано на 10.06.24 в 14:00