Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На балотажа ще могат да гласуват и хората, придобили права между двата тура

Снимка: БГНЕС

В избирателните списъци за произвеждане на втори тур на изборите за кметове ще бъдат включени и българските граждани, които в периода между двата тура са придобили избирателни права, включително и навършващите 18 години към изборния ден - 5 ноември, съобщиха от ЦИК. 

Главна дирекция "ГРАО" в МРРБ предава на областните управители най-късно до 1 ноември, отпечатаните избирателни списъци за всички избирателни секции за съответната област по общини. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ДПС печели кметската надпревара в Аврен

В крумовградското село Аврен избирателната активност на втория тур на местните избори е била 70 %. Кандидатът на ДПС Милена Алекова печели с 114 гласа пред този на "БСП за България" Даниела Дишлиева.  Алекова спечели оспорваната битка за кметския стол със 114 гласа. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Атанас Тюрдиев:

публикувано на 06.11.23 в 12:32

С над 90% ДПС печели кметския стол в Горно Къпиново

В село Горно Къпиново изборите на втори тур печели Митко Тренадафилов от ДПС. За него са гласували 93-ма, а за опонента му, издигнат от ГЕРБ гласовете са 3. По три са недействителните бюлетини и тези, в които е отбелязано "Не подкрепям никого". Така новият кмет на Горно Къпиново е избран с над 90%. Това каза заместник-председателят на Общинската..

публикувано на 06.11.23 в 11:00

БСП печели изборите в чернооченското село Божурци

Новият кмет на село Божурци  е Бекир Али. Той е издигнат от " БСП за България". 87 са действителните гласове, а избирателната активност на балотажа  е по-висока в сравнение с първия тур на местните избори. На 5 октомври до урните са отишли над 140 човека . Това каза председателят на Общинската избирателна комисия в Черноочене Вилдан Кадир.

публикувано на 06.11.23 в 10:38

ГЕРБ печели кметските избори в 11 областни града, ПП-ДБ в четири, а БСП в три

Според 100% от обработените протоколи ГЕРБ печели изборите в 11 областни града, а коалицията ПП-ДБ - в четири, докато БСП ще има кметове в три града. ГЕРБ спечели кметската надпревара в Бургас (още на първия тур), Велико Търново, Враца (на първия тур), Габрово, Перник (на първия тур), Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора (още..

публикувано на 06.11.23 в 09:49

В три села в област Кърджали се провежда втори тур на местните избори

В три села в област Кърджали се провежда втори тур на местните избори за избор на кмет на населеното място.  В село Божурци, община Черноочене ще се изправят Бекир Али от БСП  и Ембие Мурадова от ДПС.  В село Аврен в община Крумовград - Даниела Дишлиева от БСП  и Милена Алекова от ДПС.  В село Горно Къпиново, община Кирково за кметското място ще се..

публикувано на 05.11.23 в 09:27

Новоизбраните общински съветници, кметът на Джебел и на кметства положиха клетва

Областният управител Никола Чанев свика първото заседание на новия Общински съвет в Джебел. Новоизбраните 29 общински съветници, кметът на общината Неджми Али и 38-те кметове на населени места получиха своите удостоверения от председателя на ОИК Лейля Чакър и положиха клетва да спазват Конституцията и законите на страната, да служат на гражданите и да..

публикувано на 03.11.23 в 16:58

Мнозинство са общинските съветници от ДПС в Мадан

Съветници на ДПС, „БСП за България“ и ГЕРБ ще формират новия Общински съвет в Мадан. Това сочи решение на Общинската избирателна комисия в Мадан за разпределение на мандатите. Общинският съвет в Мадан е 17-местен.  Групата на ДПС ще е от 13 съветници. По двама съветници са избрани от „БСП за България“ и ГЕРБ. От ДПС е и преизбраният за пореден мандат..

публикувано на 03.11.23 в 16:25