Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани почистват брега на яз. Студен кладенец до Широко поле

яз. Студен кладенец
Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали

Доброволци организират почистване на бреговата ивица на яз. "Студен кладенец" до "Кораба" край село Широко поле.

Акцията започва тази неделя (26.11.2023 г.) от 10:30 часа, съобщи Метин Халил, организатор на инициативат. Сборен пункт до потопения кораб. Той допълни, че са поискали съдействие от община Кърджали за извозването на събраните отпадъци. 

При отзоваване на повече хора, може да се разшири периметъра на почистване и да се почисти до въжения мост за с. Лисиците. 

Чуйте звуковия файл.


Вижте още
Един от фотосите от изложбата, подарък за рожденика от БНР Радио Кърджали

Десетметров трикольор в ръцете на гвардейци повежда шествието за Трети март в Кърджали

С десетметров трикольор ще поведат празничното шествие за националния празник кърджалийските гвардейци. Това ще се случи по време на общоградското тържество на Трети март. На този ден се навършват и 18 години от създаването на Първия ученически гвардейски отряд в България. Затова възпитаниците на Езикова гимназия „Христо Ботев“ ще го отбележат с..

публикувано на 29.02.24 в 01:05
Децата от Крумовградско твориха мартенички с кауза

Ясни са победителите в конкурса за най-оригинална мартеница в Крумовград

Приключи обявения от община Крумовград конкурс за изработване на най-оригинална мартеница. Той се провежда за поредна година, като тазгодишното издание е под мотото „Мартеничката -  символ на здраве и дълголетие“. Младите майстори представиха мартеници, композиции, картини, декупажи, които се съревноваваха за най-оригинална мартеница,..

публикувано на 29.02.24 в 00:54
Винаги първият Дончо

Щъркелът Дончо се грижи за две гнезда

Най-пъргавият и може би най-известният щъркел в Южна България – Дончо, се грижи за две гнезда. Дългоклюният предвестник на пролетта и тази година превари Баба Марта и се завърна в хасковското село Подкрепа, където е домът му от поне 20 години, много преди Първа пролет. Местните жители казват, че този път ги е изненадал, защото традиционно си..

публикувано на 29.02.24 в 00:32

Тунджай Тасим на почетната стълбичка в Държавното първенство по шотокан карате

Кърджалийската надежда в каратето Тунджай Тасим се завърна с пореден медал от оспорвано състезание. 17-годишният ученик от средно училище „Отец Паисий“ завоюва бронз в Държавното първенство по шотокан карате в дисциплината кумите в категория до 73 кг. Тунджай е европейски шампион за кадети и от години вече няма състезание, в което да не спечели..

публикувано на 27.02.24 в 22:29

Гръцките фермери възстановиха протестите

Гръцките фермери възстановиха протестите в подкрепа на протестиращите земеделци в Брюксел.  Очакват решителни помощи от заседанието на аграрните министри на европейските страни. "Изразяваме настоятелно желание за промяна на европейската аграрна политика", заявиха гръцките фермери, които днес отново блокират част от пътищата и границите...

публикувано на 26.02.24 в 14:34
Снимката е илюстративна

Турска военна техника, част от КФОР, ще премине през България

Военнослужещи и военна техника от състава на Въоръжените сили на Република Турция, част от операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR), предстои да преминат по републиканската пътна инфраструктура на нашата страна на 27 и 28 февруари. Контингентът е част от ротацията в зоната на операцията.  Колоните на турските..

публикувано на 26.02.24 в 13:23

328 безработни са постъпили на работа в Хасковска област

През месец януари в област Хасково на работа са постъпили 328 безработни  лица.  От тях на първичен пазар на труда са устроени общо 326 лица, по програми – 1  лице, по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” е постъпило 1  лице, по мерки за заетост и обучение няма постъпили лица. Това съобщиха от бюрото по труда в Хасково...

публикувано на 25.02.24 в 09:53