Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма нови случаи на коронавирус в Кърджали

Снимката е илюстративна
Снимка: Pixabay

Новите случаи на коронавирус, установени в страната за последното денонощие са 184, сочат данните на Единния информационен портал. Положителни са 9,66 процента от общо направените 1905 тестове.

В област Кърджали няма новоконстатирани случаи. В област Хасково са пет, а в област Смолян - един. 

Данните за страната сочат, че активните случаи към момента са 1917. За последното денонощие един пациент с потвърдена коронавирусна инфекция е починал. В болница са 35 души, от които 33 са в интензивно отделение. Излекувани са 14 души, а общо от началото на пандемията - 1 288 337.

 През последните 24 часа са поставени 443 дози ваксина срещу COVID-19, а общо от началото на ваксинационната кампания защитните дози са 4 720 413. От тях в Кърджали и Смолян по две, в Хасково - 13, сочи Единният информационен портал.

По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Старинни монети, чаша, пръстени и кръст откриха при претърсване в жилище в Кърджали

Археологически предмети са иззети от жилище в Кърджали вчера при извършено претърсване от полицейски служители. 23-годишен водач е бил спрян за проверка и в автомобила му е бил открит металотърсач. При последвало претърсване в жилището, което обитава, са били намерени монети, чаша, пръстени и кръст, които не са регистрирани и идентифицирани по..

публикувано на 08.05.24 в 11:32

31 партиии и коалиции регистрираха листи за изборите на 9 юни

31 политически партии и коалиции регистрираха листи с кандидати за народни представители в РИК-Кърджали за участие в парламентарните избори на 9 юни. Това стана в законовия срок, който изтече на 7 май. Още подробности от Станислава Георгиева " 20 политически партии ще се явят самостоятелно . 11 са коалициите, които ще се борят за места в..

публикувано на 08.05.24 в 11:22

Даровита художничка и илюстраторка на детски книжки подрежда изложба

На 9 май в ОДК в Кърджали показват изложба с рисунки на 18 годишната Бесте  Бербер , която тази година е абитуриентка.   От шест годишна, Бесте е възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК  в Кърджали с ръководител Севинч Еминова. Тя е една от най-изявените и талантливи млади творци. Като възпитаник на школата Бербер участва активно..

публикувано на 08.05.24 в 10:58

Реализирали се в Германия българи основават компании у нас

Около половин милион са българите, които живеят и работят в Германия, като 30 000 от тях са двойни граждани. Обратна тенденция на завръщане към родината на българи, реализирали се в Германия забелязва посланикът на федералната република Ирене Мария Планк. Това съобщи тя в първото интервю, което даде за извънстолична медия - радио..

публикувано на 08.05.24 в 10:42

Облачно в Кърджали днес, минимални температури 11 градуса

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на отделни места, а около и след обяд в много райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места валежите ще са значителни по количество, има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще започне да прониква хладен въздух...

публикувано на 08.05.24 в 09:04

ЦИК тегли номерата на бюлетините на партиите за изборите на 9 юни

В 16 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите, регистрирани от политическите формации и Инициативните комитети,..

публикувано на 08.05.24 в 08:52

България и Азербейджан подписват декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписват утре президентите на двете страни в рамките на официалното посещение на държавния глава Румен Радев в Баку. Визитата на българската делегация е по покана на президента на Азербайджан Илхам Алиев. Във фокуса на посещението ще бъдат укрепването и задълбочаването..

публикувано на 07.05.24 в 16:55