Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет нови случая на ковид в Кърджали

Снимка: PIxabay

334 са новите случаи на зараза с Ковид-19 за последното денонощие у нас, показват данни на Единния информационен портал, съобщава БТА.

Направените тестове са 3712. Излекуваните са 74. Активните случаи на зараза са 6853.

Починалите заразени са 5.

В болници са 381 заразени.

Поставени са 85 ваксинационни дози.

В Кърджали за последното денонощие са регистрирани петима новозаразени, в Хасково са седем, а в Смолян - трима.

И в трите области няма нито една поставена ваксина срещу Ковид-19 за последните 24 часа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

56-годишен загина при пожар в Баните

56-годишен мъж е загинал при пожар в къща в село Оряховец община Баните. Сигнал за пожара е подаден на тел. 112  вчера сутринта. На мястото на инцидента е изпратен екип на местната пожарна служба. След потушаване на огъня, в помещението е установено безжизненото тяло на мъжът. Нанесени са материални щети – опушени стени 100 кв.м и унищожено..

публикувано на 08.05.24 в 12:07
Снимката е илюстративна

Старинни монети, чаша, пръстени и кръст откриха при претърсване в жилище в Кърджали

Археологически предмети са иззети от жилище в Кърджали вчера при извършено претърсване от полицейски служители. 23-годишен водач е бил спрян за проверка и в автомобила му е бил открит металотърсач. При последвало претърсване в жилището, което обитава, са били намерени монети, чаша, пръстени и кръст, които не са регистрирани и идентифицирани по..

публикувано на 08.05.24 в 11:32

31 партиии и коалиции регистрираха листи за изборите на 9 юни

31 политически партии и коалиции регистрираха листи с кандидати за народни представители в РИК-Кърджали за участие в парламентарните избори на 9 юни. Това стана в законовия срок, който изтече на 7 май. Още подробности от Станислава Георгиева " 20 политически партии ще се явят самостоятелно . 11 са коалициите, които ще се борят за места в..

публикувано на 08.05.24 в 11:22

Как един родопчанин вижда морето?

Първото откриване на фотоизложбата „Родопско-морски срещи с природата през погледа на един родопчанин, живеещ до морето“ се състоя в читалище „Нов живот“ в Момчилград.  На събитието присъстваха представители на Община Момчилград, с чието съдействие се осъществява изложбата. До 29 май жителите и гостите на Момчилград ще имат възможност да..

публикувано на 08.05.24 в 11:14

Даровита художничка и илюстраторка на детски книжки подрежда изложба

На 9 май в ОДК в Кърджали показват изложба с рисунки на 18 годишната Бесте  Бербер , която тази година е абитуриентка.   От шест годишна, Бесте е възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК  в Кърджали с ръководител Севинч Еминова. Тя е една от най-изявените и талантливи млади творци. Като възпитаник на школата Бербер участва активно..

публикувано на 08.05.24 в 10:58

Реализирали се в Германия българи основават компании у нас

Около половин милион са българите, които живеят и работят в Германия, като 30 000 от тях са двойни граждани. Обратна тенденция на завръщане към родината на българи, реализирали се в Германия забелязва посланикът на федералната република Ирене Мария Планк. Това съобщи тя в първото интервю, което даде за извънстолична медия - радио..

публикувано на 08.05.24 в 10:42

Облачно в Кърджали днес, минимални температури 11 градуса

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на отделни места, а около и след обяд в много райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места валежите ще са значителни по количество, има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще започне да прониква хладен въздух...

публикувано на 08.05.24 в 09:04