Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турският външен министър ще посети България

Автор:
Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският министър на външните работи Хакан Фидан днес заминава на обиколка в три балкански страни - Албания, България и Румъния. Това съобщи министерството на външните работи на Турция в акаунта си в социалната мрежа X, предаде БТА.

Обиколката на Фидан ще продължи от 28 до 31 януари.

По време на официалните посещения на Фидан в трите балкански страни се очаква да бъдат обсъдени двустранните отношения, както и актуалните регионални и глобални въпроси.

В изявлението на министерството на външните работи на Турция се допълва, че Фидан ще се срещне с турски бизнесмени и с представители на турската общност в Албания, България и Румъния.


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Гергьовден в с. Паталеница, област Пазарджик.

50 родопски чевермета очакват гостите на Момчилград

С 50 родопски чевермета ще бъдат посрещнати посетителите на второто издание на Фармфеста в Момчилград, което ще се проведе на 25 и на 26 май в подножието на лесопарк "Момчил юнак". Посетителите ще могат да разгледат типични за Източните Родопи породи животни, както и да се потопят в миналото, участвайки в доене на овце, кози и крави. Ще има..

публикувано на 13.05.24 в 18:20

Над 150 ученици и преподаватели маркираха пет туристически маршрута край Кърджали

Над 150 души се включиха в почистването и маркирането на пет туристически маршрута и екопътеки в района на Кърджали. Участниците са от пет кърджалийски училища - Езиковата гимнация Христо Ботев, средните училища Йордан Йовков, П.Р. Славейков и професионалните гимназии Васил Левски и по туризъм, както и членовете на Спортно-интелектуален клуб Ахридос...

публикувано на 13.05.24 в 11:50

Наградиха ученици от Езиковата гимназия на церемония в София

На 11 май, по време на най-голямото събитие за Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Деня на Кеймбридж 2024 г., се състоя тържествена церемония по награждаване на учениците и техните ръководители, класирали се в националния кръг на международното състезание Kangaroo Global Linguistics (KGL). Събитието се проведе в София, съобщиха от Езикова..

публикувано на 11.05.24 в 16:00

Дигитализираха правописния речник на Българската академия на науките

Официалният правописен речник на Българската академия на науките вече е дигитализиран. Речникът съдържа близо 2,5 милиона думи и е качен на "Платформата за български езикови ресурси онлайн" – БЕРОН. Съкращението "БЕРОН" е знак на почит към д-р Петър Берон – български възрожденец и радетел за книжовен български език на говорима основа. Официалният..

публикувано на 11.05.24 в 09:55

Дядо Сали: Още много по осем години за Радио Кърджали

Обичам радиото. То е с мен през целия ден. Искам да научавам само добри новини. За осмата година Ви пожелавам да сте здрави и още много по осем рождени дни. С тези пожелания изпрати екипа ни родопският дядо Сали Вели. Преди няколко месеца той стана герой в две от видеата на Радио Кърджали и така придоби изключителна популярност , както у..

публикувано на 08.05.24 в 23:42

Представители на Община Кърджали положиха венци за 6 май

Община Кърджали отбеляза Деня на храбростта и празник на българската армия. Пред Паметника на Освободителите в Градската градина бяха поднесени венци от името на кмета Ерол Мюмюн и от Общински съвет – Кърджали. Заместник-кметовете на община Кърджали Веселина Тихомирова и Даниел Делчев, Димитър Разкалински  -  началник сектор ССИ  и..

публикувано на 06.05.24 в 14:28
Сийка Суркова, кмет на Момчиловци

Параклисите на Момчиловци с рекордни посещения по Великден

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село около Великденските празници.   Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото, заяви пред БТА кметът на Момчиловци Сийка Суркова.  Хотелите и къщите за гости в селото са пълни с туристи за Великден и..

публикувано на 04.05.24 в 14:46