Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" организира конкурс за детска рисунка

Снимка: МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски"/ФБ

Многопрофилната болница в Кърджали стартира конкурс за детска рисунка “Здраве за мен. Здраве за всички”. Поводът е 7 април - Световният ден на здравето. 

Право на участие имат всички ученици от I - XII клас. Форматът на рисунката не трябва да надвишава 35/50 см. 

Няма ограничение в стила и техниката на изпълнение. 

Творбите се приемат от 15 март до 22 март. Рисунките ще бъдат селектирани от специализирано жури. 

На 8 април в лечебното заведение ще бъдат обявени резултатите от конкурса и ще бъдат наградени победителите. 

По публикацията работи: Илияна Типова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мира Добрева представя романа си „Светулки зад решетките“ в Кърджали

Новият роман „Светулки зад решетките“ на телевизионната водеща, журналист и продуцент Мира Добрева ще бъде представен на 21 май (вторник) 2024 г. в Регионалната библиотека„Никола Й. Вапцаров”. Мира Добрева   е телевизионен журналист. Творческият ѝ път започва в „Нова телевизия“, а по-късно става част от екипа на БНТ.  Носител е на множество награди,..

публикувано на 16.05.24 в 10:14

платена публикация
Костадин Костадинов ще се среща с граждани в Кърджали

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов ще разговаря с граждани в четвъртък, 16 май, от 11 часа пред паметника на Васил Левски в Кърджали . Освен с него, с жители на областта ще се срещнат кандидатите за народни представители Георги Георгиев, Анета Георгиева и Ясен Колев. От 10 часа „Възраждане“ кани журналисти на..

обновено на 16.05.24 в 09:39

Йотова открива помещения за деца в бежанския център в Харманли

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Регистрационно-приемателния център в Харманли по повод откриването на помещения, включени в инициативата "Сигурна зона за непридружени деца". Зоната е създадена съвместно с Държавната агенция за бежанците, УНИЦЕФ-България и Международната организация по миграция - България, както и Посолството на Швейцария..

публикувано на 16.05.24 в 09:00

Облачно без валежи ще е времето в четвъртък

Над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно и на места, главно в западната половина ще има валежи от дъжд, но вече слаби. Над Североизточна България преди обяд ще е предимно слънчево, а след пладне с разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в Кърджали - около 18°,..

публикувано на 16.05.24 в 08:10

В Чепеларе протестираха срещу полицейски произвол

В Чепеларе се проведе протест заради полицейски произвол на служител срещу собственик на конна база в Хвойна. Протестиращите се събраха пред общината с плакати за справедливо разследване и преминаха в шествие до сградата на Районното управление в Чепеларе. Безсилието, в което съм поставен от институциите, ме накара да организирам този протест, каза..

публикувано на 15.05.24 в 18:15

Мултикултурен фестивал започва на 16 май в Кърджали

Фестивал, който представя различните култури на народите, започва на 16 май в Кърджали. Общински център за култура и младежки дейности в партньорство с още няколко институции организират за първа година фестивал ‘’Сцени на Арда’’. "Започваме в четвъртък с "Мистерията на едно съкровище" с автор Катя Андреева от 17 часа.  В 18,30 същата вечер ще..

публикувано на 15.05.24 в 17:46

Летен градски лагер подготвят в Кърджали

Летен градски лагер подготвя Общински детски комплекс в Кърджали.  Той ще състои от 5 юни до 9 юли, а следващата седмица от детския комплекс ще съобщят начините за записване.  "Лагерът ще се провежда в работните дни през седмицата, от понеделник до петък. Родителите ще оставят децата в 8 часа сутринта и ще ги вземат в 12,30.  Сутрин ще се провежда..

публикувано на 15.05.24 в 15:38