Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Кърджали и Тракийският университет в Одрин ще си сътрудничат

Кметът Ерол Мюмюн и ректорът проф. Еркан Табакоглу подписаха споразумение
Снимка: Нахит Догу

Споразумение за сътрудничество между Община Кърджали и Тракийския университет в Одрин подписаха кметът Ерол Мюмюн и ректорът проф. Еркан Табакоглу.
Целта е сътрудничество в областта на образованието, здравеопазването и технологиите, споделяне на полезен опит, изследвания и добри практики в различни сфери на обществено-социалния живот, обмен на информация, управленски и професионален опит в развитието на обучението в сферата на здравеопазването.
Според кмета Ерол Мюмюн тясното сътрудничество в областта на медицината е важно за гражданите на двете общини. „Много наши съграждани ползват медицински услуги в Република Турция. Смятаме да доразвием отношенията помежду си с доста по-чести визити с цел обмяна на опит на квалифицирани лица като лекари и медицински сестри. Имаме нужда да се запознаем как работи една по-добра система в сферата на здравеопазването. Обучението на наши студенти, които пожелаят да кандидатстват в Тракийския университет, е друга форма на сътрудничество. А след като завършат образованието си те могат да се завърнат по родните си места, за да упражняват професията си”, каза градоначалникът.
От своя страна ректорът на Тракийския университет проф. Еркан Табакоглу благодари на кмета за гостоприемството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Енорийският свещеник отец Петър чете Евангелието на 7 езика в попската градинка пред храма

Децата от ОДК ще огласят Попската градина на Великден

Децата от Общински детски комплекс ще изнесат празничен концерт на Великден в Попската градина в Кърджали срещу централния храм „Св. Георги Победоносец“. На празника  ще се проведат забавни игри и борене с великденски яйца. Това каза енорийският свещеник отец Петър Гарена. Осигурени са около 500 козунаци.  Чуйте звуковия файл.

публикувано на 27.04.24 в 18:26

БСП утвърдиха листите си за европейските и парламентарните избори

Националният съвет на БСП утвърди листите за европейските и парламентарните избори. За водач на евролистата бе избран Кристиан Вигенин, следван от Румен Гечев. Жените в цялата листа са 40% от всички кандидати за евродепутати. Трети в евролистата за е досегашният евродепутат от БСП Цветелина Пенкова. Вяра Емилова, Филип Попов и Александър Симов..

публикувано на 27.04.24 в 17:05
Снимката е илюстративна

Започват проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания

Заради предстоящия туристически сезон започват проверки на организираните пътувания, съобщават от ресорното министерство. Вчера служители на министерството, представители на Комисията за защита на потребителите, на агенция "Автомобилна администрация", данъчните и Икономическата полиция са проверили 8 автобуса, пътуващи за Турция. Двама от проверените..

публикувано на 27.04.24 в 14:58

Проверяват пътуващите на изхода от Кърджали към Хасково

Провежда се полицейска акция на изходите на Кърджали. Всички коли, които излизат от града в посока Хасково се спират за проверка на КПП-Чилик. Оглеждат се пътуващите в автомобилите. По неофициална информация се издирва извършител на престъпление. Полицейски екипи има и в района на Черноочене. 

публикувано на 27.04.24 в 14:05

Община Кърджали ще подпомогне тежко болни

Община Кърджали ще изплати еднократна финансова помощ на 12 души с тежки заболявания. Това стана ясно по време на провелото се заседание на Общинския съвет. Първоначално в Общинска администрация са получени 20 заявления-декларации за отпускане на еднократна помощ от лица със заболявания и с необходимост от лечение.  След проведено заседание на комисия,..

публикувано на 27.04.24 в 13:46
Изпълнителният директор на

Енергийният министър предоговаря споразумението с "Боташ" в Турция

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов е на посещение в Турция , за да се срещне с турския министър на енергетиката и природните ресурси Алпарслан Байрактар. Срещата е по инициатива на българския министър и е във връзка с решението на Народното събрание за предоговаряне на споразумението между "Булгаргаз" и  енергийната компания "Боташ",..

публикувано на 27.04.24 в 12:35
Лазаровден

Малки лазарки ще донесат посланието за пролетта

Момичетата от Школата по етнография и краезнание към ОДК с ръководител Нели Карабашева ще представят пролетния момински обичай "Лазаруване" от 11 ч. в двора на детския комплекс.  На днешния празник малките лазарки ще разкажат за традициите и обичаите за Лазаровден, ще пеят лазарски песни и ще благословят всички с лазарски наричания за здраве, берекет и..

публикувано на 27.04.24 в 10:24