Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще се редуват облаци и слънце

Автор:
Снимка: БГНЕС

Кърджали и Хасково - Частична облачност - 7-24,

Смолян - Частична облачност - 4-20 градуса.

До сутринта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, в София - около 5°. 

През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността от северозапад ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. Вечерта и през нощта срещу неделя на места в Източна България ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София - около 23°. 

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 16°, на 2000 m - около 8°. 

Повече облаци по морето 

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава, но през деня ще е почти без валежи. Вечерта и през нощта срещу неделя на места от север на юг ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 10°-13°. Вълнението на морето ще е 1 бал. Вижте всички последни новини от Actualno.com


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
площад

Завърши ремонта на площад "Хаджи Димитър" в Кърджали

Откриха официално обновения площад "Хаджи Димитър" в Кърджали, който се намира над кръговото движение на пазара.  В района на плащада е изградена чешма, посадени са дървета, създадена е система за събиране и използване на дъждовната вода.  Средствата за няколко подобни зелени острова в общини в България са от Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство..

публикувано на 02.05.24 в 16:16

Деца боядисваха яйца в читалище "Родопски фар"

В библиотеката на НЧ "Родопски фар 1938" в Кърджали по традиция с деца от квартал Гледка и града боядисаха великденски яйца.  Библиотекарката Здравка Димитрова разказа на децата за църковния празник, за  преданието за червеното яйце и традициите свързани с Великденските празници, а секретарката Светла Бейчева показа техники и съвети  за боядисване на..

публикувано на 02.05.24 в 16:01
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин ще води листата на БСП за Европейски парламент

Преразглеждане на Зелената сделка в полза на българската енергетика, пълноправно приемане в Шенген и равни субсидии за родните земеделци. Това ще са задачите на представителите на БСП в Европейския парламент, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова, която днес регистрира в ЦИК листата на социалистите за европейските избори: "Преди малко се шегувахме,..

публикувано на 02.05.24 в 15:40

600 яйца боядисаха на Велики четвъртък в ОДК в Кърджали

600 яйца боядисаха, днес, на Велики четвъртък децата от Школата по етнография и краезнание, Детски и младежки парламент и клуб „Театър, творчество изява“ към Общински детски комплекс гр.Кърджали, които както всяка година са дарени от кърджалийска фирма. Нели Карабашева разказа на децата за християнската традиция да се шарят яйца за Великден, за..

публикувано на 02.05.24 в 14:18

2024 яйца ще боядисат монасите в Бачковския манастир

2024 яйца ще боядисат тази година монасите в Бачковския манастир на Велики четвъртък. Така те ще спазят християнската традиция, според която на този ден се боядисват яйцата - символ на Христовото Възкресение.  Велики четвъртък е денят, в който домакините боядисват яйцата, тъй като на Разпети петък не се вършат домашни и други, отвличащи го от духа..

публикувано на 02.05.24 в 13:15
На изхода от град Харманли се намира парка

Честит Празник, Харманли!

С празнична литургия за успехи и благополучие започва днешният Ден на Харманли, гласи афишът на Общината за отбелязване на празника.  Богослужението ще се състои в местния храм "Свети Атанасий". Програмата продължава с тържествена сесия на Общинския съвет.  На нея ще бъде връчено званието "Почетен гражданин" на д-р Златка Чанкова. Тя беше удостоена..

публикувано на 02.05.24 в 10:55

В Кирково се готвят за традиционния мевлид в джамията на Седемте девойки

Тече усилена подготовка в джамията на Седемте девойки в село Подкова, където на 6 май всяка година се събират хиляди гости от страната и чужбина, както за мевлида, така и с надежда за изцеление и вяра.  Джамията на Седемте девойки - е възстановена през 2009 г. като е съхранена древната строителна технология и е обявена за паметник на културата. Малко..

публикувано на 02.05.24 в 10:10