Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Синята зона" отпада до неделя заради празника Рамазан байрам

Снимка: Радио ВИДИН

Във връзка с Рамазан Байрям, от утре до края на седмицата в Кърджали няма да работи "Синята зона". 
Това каза управителят на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ Шенай Мехмедали.
Във връзка с празника Рамазан байрам, от утре, сряда до края на седмицата няма да има "Синя зона".
Паркирането в града ще е безплатно и свободно навсякъде, каза  управителят на общинските паркинги и гаражи Шенай Мехмедали.
"Надавам се хората да са разумни и дисциплинирани. Въпреки много гости, които очакваме за Рамазан байрам паркирането ще е свободно. 
Както е свободно за Великден, Коледа и официалните празници", допълни Шенай Мехмедали.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ГЕРБ-СДС с убедителна преднина на предсрочния парламентарен вот тази неделя

ГЕРБ-СДС с убедителна преднина на предсрочния парламентарен вот тази неделя, прогнозират социолозите от "Алфа рисърч". "Електоралните нагласи към момента показват, че ГЕРБ-СДС ще получат 25,1% електорална подкрепа, ПП-ДБ - 15,4%, "Възраждане" 15,2%, ДПС - 14,8 %. Само в рамките на предизборната кампания се наблюдава ерозия в подкрепата към ПП-ДБ с..

публикувано на 06.06.24 в 09:48
Сивриевата къща в Златоград

Златоград ще е домакин на Захарната асамблея „Моята България“

Златоград ще е домакин на 8-то издание на захарната асамблея „Моята България“, съобщи за БТА заместник-кметът Елмира Угорлиева. Тя посочи, че за първи път в града ще има подобно събитие, на което и Община Златоград е партньор.  Националната среща и празнична вечеря на български сладкари и декоратори в Златоград ще се състои на 15 и 16 юни. В нея ще..

публикувано на 06.06.24 в 08:44
Истанбул

В Турция подготовката за вота на 9 юни протича без затруднения

Изборните книжа и машините за гласуване вече са получени и подготовката за вота на 9 юни протича без затруднения. Това съобщи за БНР генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев във връзка с предстоящите избори за членове на Народно събрание и Европарламент в неделя. Общо 166, или малко над 20 процента от всички избирателни секции в чужбина,..

публикувано на 06.06.24 в 08:39

Димитър Главчев: Ще бъдат разширени и трите гранични пункта между България и Турция

И трите пункта за преминаване между България и Турция ще бъдат разширени, каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по време на посещението си на гранично контролно-пропускателния пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“. Това е и начало на проект на Агенция „Митници“ за разширяване на всички ГКПП, започнахме взаимодействие с република Турция,..

публикувано на 05.06.24 в 18:38

Лазар Марин ще играе в Крумовград

Защитникът на Хебър Лазар Марин премина в друг елитен отбор от Първа лига ФК Крумовград, съобщи клубът от Пазарджик. "Благодарим му от все сърце за сърцатата игра и себераздаването през сезон 2023/2024 с фланелката на Хебър. Той пристигна от ФК ЦСКА 1948 (София) на 23 юни 2023 година и изигра 31 мача за първенство (2 669 минути), в които отбеляза 1..

публикувано на 05.06.24 в 16:39

Най-ниска е средната пенсия в Кърджали, най-висока - в София

Средната пенсия в София е най-високата в страната и е малко над 1000 лева. Най-ниска е средната пенсия в Кърджали - 676 лева, показват най-новите данни на Националния осигурителен институт към 31 март.  Данните сочат още, че след столицата най-високи са пенсиите в Бургас и Перник – съответно 920 лева и 906 лева средно.  В няколко области пенсиите са..

публикувано на 05.06.24 в 15:51

Смолян получи бюлетините за изборите

В Смолян пристигнаха бюлетините и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване за изборите две в едно на 9 юни.  95 100 броя е тиражът на бюлетините за изборите за членове на Европейския парламент от Република България, а за изборите за народни представители тиражът е 96 200 броя.

публикувано на 05.06.24 в 15:46