Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът „Талантите на Смолян“

ФЕСТИВАЛЪТ „ТАЛАНТИТЕ НА СМОЛЯН“
Снимка: Община Смолян

Фестивалът „Талантите на Смолян“ ще се проведе в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“. Организатори на събитието са Община Смолян, Превантивно-информационният център по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

Целта на фестивала е да откликнем на потребностите за изява на децата и да покажем техните таланти. Да се обединим заедно срещу употребата на наркотични вещества и противообществените прояви сред децата на Смолян, съобщават организаторите. 

Фестивалът няма конкурсен характер. Изявите могат да бъдат от следните жанрове: музикално, танцово, театрално изпълнение и рецитал на стихове от български автори. Във фестивала могат да се включат всички деца на възраст от 1-ви до 12- и клас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кабинетът ще смени някои областни управители

Кабинетът ще смени някои областни управители. Това става ясно от предварителния дневен ред на правителственото заседание, което се провежда в този час. Това е първата точка като проект за решение, от която не става ясно в кои области ще са промените, но вероятно смените са заради изборите 2 в 1 на 9 юни.  Припомнямe, че областния управител на..

публикувано на 08.05.24 в 13:59

Около 100 000 повече избиратели във вота за Народно събрание в нашия район

С около 100 000 души разлика има в предварителните избирателни списъци в 9-и МИР, за предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за представители в Европейския парламент и депутати в Народното събрание. Това съобщи за радио Кърджали председателя на Районната избирателна комисия Иван Робов. Разликата идва от изискването за тримесечна уседналост. Право..

публикувано на 08.05.24 в 12:44

56-годишен загина при пожар в Баните

56-годишен мъж е загинал при пожар в къща в село Оряховец община Баните. Сигнал за пожара е подаден на тел. 112  вчера сутринта. На мястото на инцидента е изпратен екип на местната пожарна служба. След потушаване на огъня, в помещението е установено безжизненото тяло на мъжът. Нанесени са материални щети – опушени стени 100 кв.м и унищожено..

публикувано на 08.05.24 в 12:07
Снимката е илюстративна

Старинни монети, чаша, пръстени и кръст откриха при претърсване в жилище в Кърджали

Археологически предмети са иззети от жилище в Кърджали вчера при извършено претърсване от полицейски служители. 23-годишен водач е бил спрян за проверка и в автомобила му е бил открит металотърсач. При последвало претърсване в жилището, което обитава, са били намерени монети, чаша, пръстени и кръст, които не са регистрирани и идентифицирани по..

публикувано на 08.05.24 в 11:32

31 партиии и коалиции регистрираха листи за изборите на 9 юни

31 политически партии и коалиции регистрираха листи с кандидати за народни представители в РИК-Кърджали за участие в парламентарните избори на 9 юни. Това стана в законовия срок, който изтече на 7 май.  " 20 политически партии ще се явят самостоятелно . 11 са коалициите, които ще се борят за места в 50-ия парламент на България . От..

публикувано на 08.05.24 в 11:22

Как един родопчанин вижда морето?

Първото откриване на фотоизложбата „Родопско-морски срещи с природата през погледа на един родопчанин, живеещ до морето“ се състоя в читалище „Нов живот“ в Момчилград.  На събитието присъстваха представители на Община Момчилград, с чието съдействие се осъществява изложбата. До 29 май жителите и гостите на Момчилград ще имат възможност да..

публикувано на 08.05.24 в 11:14

Даровита художничка и илюстраторка на детски книжки подрежда изложба

На 9 май в ОДК в Кърджали показват изложба с рисунки на 18 годишната Бесте  Бербер , която тази година е абитуриентка.   От шест годишна, Бесте е възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК  в Кърджали с ръководител Севинч Еминова. Тя е една от най-изявените и талантливи млади творци. Като възпитаник на школата Бербер участва активно..

публикувано на 08.05.24 в 10:58