Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 състезатели се включиха в пехливанските борби в Кобиляне

Традиционният събор в кърджалийското село Кобиляне тази година отбеляза 60-годишен юбилей. На празника, който се проведе под мотото „Heка бъдем заедно веднъж в годината“, присъстваха жители от околните села, както и изселници от Турция, Белгия, Англия и Холандия. 
Сред гостите бяха народни представители в 49-ото Народно събрание, представители на общинското ръководство, съветници.
Празничната програма на събора включваше спортни и културни мероприятия. В традиционния турнир по народни борби победител стана 21-годишният Адил Мехмедали от Спортен клуб по борба „Буря“ в село Караманци, община Минерални бани.
На финала той победи след оспорван двубой Мирослав Иванов от Кърджали, брат на миналогодишния победител и европейски шампион Георги Иванов.
Тази година в пехливанските борби в Кобиляне участваха над 100 състезатели от спортни клубове в Стремци, Караманци, Мочилград, Хасково, Димитровград,  Пловдив и София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Удостоверяват машините за гласуване

Започна удостоверяването на съответствието на машините за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание и за Европейски парламент. След края на работния ден вчера ЦИК предаде устройствата на Министерството на електронното управление. Екипите, ангажирани с процеса, ще работят в режим, който да гарантира завършването му в срок, съобщават от..

публикувано на 11.05.24 в 11:06
патици

Огнище на птичи грип е установено в симеоновградско село

БАБХ констатира огнище на инфлуенца в птицевъден обект за отглеждане на патици мюлари в симеоновградското село Константиново. В обекта се отглеждат около 6300 бр. патици.  Около засегнатия животновъден обект е определена 3-километрова предпазна зона. С цел ограничаване на болестта и недопускане на неговото разпространение, ще се предприемат действия..

публикувано на 11.05.24 в 10:32
Из колекцията икони „Св. св. Кирил и Методий“ на Историческия музей в Добрич

Българската православна църква почита паметта на Светите братя Кирил и Методий

Българската православна църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий. В епархиите в цялата страна ще бъдат отслужени празнични литургии. Двамата братя са канонизирани като светци в края на девети век за превода и популяризирането на Библията и за разпространяване на християнството сред славяните.  Първите сведения за празника са на..

публикувано на 11.05.24 в 09:20

Променливо ще бъде времето в събота

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има на места над югоизточната половина от страната. След обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен, в източните райони до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в Кърджали и..

публикувано на 11.05.24 в 08:52

Тръгна ретро ралито "Марица 2024"

Петдесет и три екипажа от цялата страна се отправиха по маршрута на десетото издание на ралито за ретро и класически автомобили „Марица 2024“.  Домакин е Авто мото ретро клуб  Кърджали. Тази година атрактивните возила ще мерят сили в издръжливост в разстояние от 409 км по трасето Пловдив – Кърджали – ГКПП Маказа – Кавала – Александруполис...

публикувано на 10.05.24 в 17:04
Иван Минев

Общински съветник поиска еднакъв номер за всяка партия в бюлетината при трите избора в Хасково

Да се запази номерът от бюлетината за европейските и парламентарните избори на съответната политическа формация и за частичните местни избори, които ще бъдат произведени в Хасково през месец юни, поиска общинският съветник от ГЕРБ Иван Минев. Той е изпратил искането си с официална молба до Централната избирателна комисия. Идеята е да бъдат..

публикувано на 10.05.24 в 16:13

Милко Багдасаров стана "Учител на годината" в категория "Директор"

Милко Багдасаров стана "Учител на годината" в категория "Директор" в тазгодишния национален конкурс, организиран от Синдиката на българските учители към КНСБ. Това съобщи председателят на регионалната структура на организацията в Кърджали Нели Арнаудова. "Тази година от Кърджали имахме само един представител и той беше в направление "Директори",..

публикувано на 10.05.24 в 15:01