Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж и жена запалиха копие на Корана в Малмьо

МВнР предупреди българите на "Евровизия" да бъдат много внимателни

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъж и жена запалиха копие на Корана в шведския град Малмьо в навечерието на конкурса за песен „Евровизия“. 

Шведската полиция беше критикувана, защото е допуснала инцидента близо до място, на което са планирани събития с масово участие. 

Властите обаче заявяват, че става въпрос за действия, които са законни от гледна точка на правото на свободно изразяване. 

Освен концерти и партита в Малмьо се организират и протести по повод на войната в Газа, както произраелски, така и пропалестински демонстрации.

От българското външно министерство препоръчват българите, пребиваващи в шведския град, да бъдат внимателни и предпазливи по време на "Евровизия".


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Незабравките“ представиха Кърджали в национален православен фестивал

Дамски хор „Незабравки“ при НЧ „Обединение 1913“, град Кърджали, се включи за първи път в 6-тото издание на Националния православен фестивал „Св. св. Кирил и Методий“ в Попово, област Търговище.   Като единствени представители на Южна България, ангелогласните „Незабравки“ с диригент Тавит Мачикян представиха пред публика на две места своя репертоар..

публикувано на 22.05.24 в 14:41

Практиката партиите да сменят представители в СИК продължава

Продължава практиката партиите да сменят представителите си в секционните избирателни комисии. Това е постоянен процес, който не е спирал, коментира председателят на РИК Кърджали Иван Робов. Той е умерен оптимист, че членовете на СИК ще са достатъчно подготвени да проведат изборния процес на 9 юни. Иван Робов : " За пореден път правим две в едно...

публикувано на 22.05.24 в 11:36
Снимката е илюстративна

Откриха две гранати в центъра на Хасково

Служители на общинското предприятие „Екопрогрес" намериха две гранати тази сутрин към 9 часа две гранати, захвърлени в градинка в центъра на Хасково.  Докато разчиствали градинка работниците се натъкнали на двата боеприпаса, които най-вероятно са учебни. След подаден сигнал на тел. 112 от полицията отцепиха района на Часовниковата кула.Периметърът е..

публикувано на 22.05.24 в 11:22

18-годишен нанесе удар с нож на 16-годишен

Досъдебно производство за телесна повреда е образувано в РУ-Кърджали.  По първоначални данни тази нощ в Кърджали възникнал спор между две младежки групи, при който 18-годишен нанесъл удар с нож на 16-годишен. Пострадалият е бил настанен под наблюдение в болницата в Кърджали. При организираните издирвателни действия е установен извършителят на деянието и..

публикувано на 22.05.24 в 11:08

12 души са призовани за обяснения след скандал в село Бенковски

12 души са призовани за обяснения в РУ-Кирково след скандал на пазар в село Бенковски.  По първоначални данни конфликтът между две групи, предлагащи за продажба животни, възникнал около 8 часа вчера и прераснал в размяна на удари.  След скандала участниците напуснали мястото. Обяснения са снети от шестима мъже от едната група, днес предстоят същите..

публикувано на 22.05.24 в 11:06

Арда пусна билетите за двубоя със Славия

Арда пусна билетите за предстоящото домакинство срещу Славия в мач от 35-ия кръг на efbet Лига.  Двата отбора продължават битката за седмото място, което дава право на участие в бараж за евротурнирите. Преди началото на срещата кърджалийци заемат осмата позиция с 45 точки, докато "белите" са десети със своите 43 т. Цената на билета за сектор  „А“..

публикувано на 22.05.24 в 09:09

При вот днес: ГЕРБ с над 10% разлика. Три партии в битката за второто място

Ако изборите за НС се провеждат днес – ГЕРБ ще има комфортна преднина пред втория с малко над 10% сред гласуващите. Следва група от 3 формации, които са с почти сходен резултат – ПП-ДБ (15.4%), ДПС (14.9%) и "Възраждане" (14.8%). Това сочат данните от социологическо изследване на агенция "Тренд", направено по поръчка на "24 часа", което е посветено на..

публикувано на 22.05.24 в 08:56