Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два нови случая на коклюш в Кърджали, един в Хасково

Снимка: pixabay

Нови 2 случая на заболели от коклюш са регистрирани в Регионалната здравна инспекция в Кърджали през миналата седмица. Това съобщават от институцията.

Намаляват заболелите с варицела, 15 са новите случаи. В сравнение с предходния период от 29 април до 5 май, когато регистрирани са били 40.

Острите респираторни заболявания са под епидемичната стойност.

За периода не са регистрирани хранителни взривове и взривове от вътреболнични инфекции на територията на областта.

Още един нов случай беше регистриран през изминалата седмица и в Хасковска област.

Това е третият официално регистриран случай на опасното заболяване в съседния на Кърджали регион.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

РИК Кърджали е готова за изборите 2 в 1

Районната избирателна комисия в Кърджали е готова за произвеждането на изборите 2 в 1 в неделя. В това е категоричен зам.-председателят й ПетърЗахариев.  "Машините за изборите за вота в неделя се очаква да пристигнат днес в по-късните часове. Транспортирането им до общините ще бъде в събота по специално изготвен график", съобщи още Петър Захариев. 

публикувано на 07.06.24 в 17:50

В деня на изборите "Галъп" ще провежда екзитпол и в Кърджали

В деня на изборите "Галъп интернешънъл болкан" ще провежда екзитпол в няколко области, сред които и Кърджали.  Така, слушателите и читателите на Радио Кърджали ще имат възможността да научат първи изборните резултати.  Те ще бъдат оповестени веднага след приключване на изборния ден.   В неделя, 9 юни слушателите на Радио Кърджали през целия ден ще..

публикувано на 07.06.24 в 17:42

Засилено е полицейското присъствие в РИК Хасково заради заплахи

Районната избирателна комисия в Хасково работи под засилено полицейско присъствие заради заплахи, отправени от кандидат за депутат. Това съобщи за Радио Кърджали председателят Добромир Якимов. Той съобщи, че кандидат-депутатът е попречил на работата на РИК, влизал е в конфликти с членовете на комисията, а също е отправял заплахи.  "С оглед..

публикувано на 07.06.24 в 17:01

С 3000 кв.м се увеличават зелените площи в парка на Момчилград

С 3 000 квадратни метра ще се увеличат зелените площи в парк "Нури Адалъ" в Момчилград с реализирането на проекта за обновяването и разширяването му. Всички съществуващи до момента растителни видове - дървета, храсти и тревни площи се запазват.  В момента съществуващите зелените площи на парка са 16 383,60 кв. м. След реализирането на проекта ще станат..

публикувано на 07.06.24 в 15:55

Резултатите от матурите и от НВО в 4. клас – по-добри от миналогодишните

Резултатите от матурите и от националното външно оценяване в 4. клас, които се проведоха през месец май, са по-добри от миналогодишните, съобщиха от МОН. Макар и на други позиции сред регионите с най-ниски постижения остават Кърджали и Видин.  Средният резултат от зрелостния изпит по български език и литература е най-високият регистриран досега -..

публикувано на 07.06.24 в 15:30

В Хасково се обединяват в подкрепа на осемгодишната Никол

Всички събития, организирани от Община Хасково, ще бъдат посветени на благотворителната кампания в помощ на осемгодишната Никол, съобщиха от администрацията на кмета.  През този месец предстоят обичаните от всички фестивали „Театър, обичам те!“, „Сцена на края на града“, а в началото на юли „Хасково рок 2024“, които събират многобройна публика и от..

публикувано на 07.06.24 в 14:58

Събарят две опасни сгради в Кърджали, на тяхно място ще има паркове

Две негодни за ползване сгради в Кърджали ще бъдат съборени, съобщиха от общинската администрация.  Това са недостроеното училище в кв. „Възрожденци“ и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в кв. „Веселчане“.  От Общината посочват, че двете сгради са застрашени от самосрутване и опасни за живота и здравето на хората, преминаващи покрай тях, както и за много..

публикувано на 07.06.24 в 13:00