Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филиал "Любен Каравелов" ще проведе студентска научна конференция

Филиалът „Любен Каравелов” на Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” организира студентска научна конференция под наслов „Науката –предизвикателство за младите” на 21 май от 11 часа във висшето училище. Това съобщи директорът на институцията доц.д-р Елисавета Семерджиева, цитирана от Кърджали бг вести. Ще бъдат представени  13 доклада в две секции, изготвени от студенти в различни професионални направления. Разработките са съвместно с преподаватели от Филиала ифакултетите на Пловдивския университет. Темите са от сферата на българския език,история, екология, съвременните технологии в образованието.
Участниците ще получат награди - грамоти и книги за да бъдат стимулирани, подчерта доц.Елисавета Семерджиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Опасно горещо време в четвъртък, обявяват жълт код за Кърджали и Хасково

Жълт код за опасно високи температури е обявен за Кърджали, Хасково и още дванадесет области в страната - Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Русе, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Монтана, Враца и Видин. Температурите на места ще достигнат 38 градуса. Времето в четвъртък ще бъде слънчево. Ще е почти тихо, в Източна България..

публикувано на 18.06.24 в 17:45

В четвъртък изплащат възнагражденията на изборните комисии в Момчилград

Изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии (СИК) във връзка с проведените на 9 юни избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители започва на 20 юни (четвъртък) в Момчилград. Това съобщават от общината. В рамките на деня ще бъдат преведени паричните суми на членовете,..

публикувано на 18.06.24 в 16:53

В Хасково изплащат възнагражденията на членовете на СИК

Членовете на СИК от проведените на 9 юни 2024 г. избори за Европейски парламент и за Народни представители ще могат да получат  възнагражденията си в периода от 19.06.2024 г. /сряда/ до 21.06.2024 г. /петък/. Това съобщиха от пресцентъра на Община Хасково. Средствата ще се изплащат в салона, намиращ се в северната част на сградата на Община Хасково в..

публикувано на 18.06.24 в 16:35
Стотици се събраха в подножието на археологическия комплекс край село Татул,
архив

"Нощта на Орфей" събира почитатели на мистиката и изкуството за 16-ти път

За 16-ти път на 22 юни вечерта древното светилище край момчилградското село Татул, ще събере почитатели на мистиката и изкуството на фестивала "Нощта на Орфей". Tова съобщи заместник-кметът на Община Момчилград- Гюлюзар Исмаил. Гостите ще бъдат посрещнати с чаша вино, а преди началото на програмата ще бъдат наградени участниците в традиционното..

публикувано на 18.06.24 в 18:00
Деница Сачева (в средата), Рая Назарян (вдясно) и Теменужка Петкова (вляво) след проведената среща с ИТН - 18 юни 2024 г.

БСП не се отзова на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС, от ИТН са за експертен кабинет

БСП, също като ПП-ДБ и "Възраждане", не се отзова на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за правителство с първия мандат. Срещата беше насрочена за 11 часа, но представители на социалистите не дойдоха . Изпълнителното бюро на БСП е решило да не се ходи на тази среща. Зам.-председателят на ИБ Ирена Анастасова заяви пред БНР, че е взето решение да не се..

публикувано на 18.06.24 в 15:15

Расте броят на туристите на Татул

Расте броят на туристите на археологическия комплекс Татул с около хиляда души на година. Това показват данните от последните две години, съобщи заместник-кметът на Община Момчилград  Гюлюзар Исмаил: "От година на година броят на посетителите се увеличава. През 2022 г. около 16 000 беше броят на посетителите. Последната 2023 г. успяхме да стигнем..

публикувано на 18.06.24 в 14:50

Системата BG Alert не е била задействана преди снощното земетресение

Системата BG Alert не е била задействана преди земетресението в Асеновград снощи, което се усети и в Кърджали. Това съобщи за БНР Александър Джартов, директор на "Пожарна безопасност и защита на  населението". Той обясни, че получените снощи съобщения на мобилните телефони са от платформата на Гугъл за известяване: "BG Alert не беше задействана предвид..

публикувано на 18.06.24 в 14:35