Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима са задържани след сбиване в Кирково

Снимка: "24 часа"

Четирима са задържани в Районното управление в Кирково след скандал между две групи в село Бенковски, съобщиха от полицията. Инцидентът е от 21 май. 

След сбиване с над 10 участници полицията в Кирково започна проверка, в хода на която бяха снети обяснения от замесените в конфликта. От събраните до момента данни в основата на инцидента са били шестима жители на община Момчилград. Мъжете на възраст от 19 г. до 43 г. са задържани вчера за срок до 24 часа в РУ-Кирково. 

Проверката е по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство и работата по изясняване на случая продължава, уточниха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметовете на Момчилград и Бурса посетиха бъдещият музей на Наим Сулейманоглу

Кметовете на община Момчилград Илкнур Кязим и Голяма община Бурса Мустафа Бозбей посетиха къщата на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу в родния му град, която скоро ще бъде превърната в музей. Експозицията ще представя живота и постиженията на "джобния Херкулес".  Преди да посетят бъдещия музей домакините и гостите положиха цветя пред паметника..

публикувано на 24.09.24 в 16:34

Сюннетчия от Турция извърши традиционен ритуал по обрязване в Момчилград

Традиционен ритуал по обрязване (сюннет) на 70 момчета се проведе в Момчилград. Организатори на събитието бяха Община Момчилград, Голяма община Бурса, Р Турция и Районно мюфтийство - Кърджали. Ритуалът започна с разнообразна развлекателна програма, включваща музикални и танцови изпълнения, които създадоха празнична атмосфера за децата и техните..

публикувано на 24.09.24 в 16:06
Снимката е илюстративна

Продукт, който е повече вода и сол, отколкото сирене, установиха контролиращи

Сирене, което съдържа над 75% вода, са установили на пазара при съвместна проверка от Агенцията по храните и сдружението "За достъпна и качествена храна". Нормативната уредба обаче не позволява името на този производител, който мами потребителите, да бъде обявено публично. В магазините има сирене за 6,90 лв. за килограм при положение, че поне 6 лв...

публикувано на 24.09.24 в 14:40

Коалиция "БСП - Обединена левица" регистрира листата си в Кърджали (видео)

Коалиция "БСП-Обединена левица" регистрира листа от 9 кандидати за народни представители в 9 МИР-Кърджали. Водач е Георги Кючуков, следван от д-р Ваня Михалева, Константина Карабоюкова, Венелин Башев, Есен Устренска, Антония Младенова, Милен Филипов, Атанас Семерджиев и Боян Бояджиев. За разлика от други партии, които се разделят, ние се обединяваме..

публикувано на 24.09.24 в 13:45

Изтича срокът за коригиране на данъчните декларации

Изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица, напомниха от офиса на НАП в Кърджали.  При откриване на грешка в декларираните данни, гражданите и дружествата имат право еднократно, в срок до 30 септември на текущата година, която следва тази на придобиване на дохода, да правят промени чрез подаване на..

публикувано на 24.09.24 в 13:24

ДПС на Доган или АПС, регистрира кандидатската си листа (обновена, видео)

ДПС на Доган, или "Алианс за права и свободи" регистрира листата си в РИК в Кърджали. Очаквано, водач е почетният председател Ахмед Доган. Документите внесе областният председател Ресми Мурад, който представи номинираните за народни представители.  „Нашата листа се води от почетния ни председател д-р Ахмед Доган. Чест за Кърджали и за..

публикувано на 24.09.24 в 10:13

Затоплянето продължава

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места в котловините и по поречията на реките ще се образува краткотрайна мъгла. Постепенно от запад облачността, висока и средна, ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 25°. В планините ще..

публикувано на 24.09.24 в 09:10