Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменят спектакъла "Под игото" в Кърджали

Снимка: ДТ "Стоян Бъчваров"/Фейсбук

Спектакълът "Под игото", с който Варненският театър трябваше да гостува в Кърджали на 20 юни, се отменя. Главният организатор на турнето Катя Лазарова съобщи:

"Планираният спектакъл “Под игото” се отменя, поради внезапно заболяване на главен актьор. За да уважим публиката в Кърджали на 19 юни от 19:00 ще представим комедията на Иво Сиромахов “Българската литература накратко” с чудесен актьорски състав в лицето на Ненчо Илчев, Стефани Ивайло и Златимир Молдовански, който е и режисьор на спектакъла. Като един реверанс към българските учители в края на учебната година, тъй като героите са трима учители по литература, които се опитват да предадат българската литература на своите съвременни ученици. Така че заповядайте на 19 Юни от 19:00 в Драматичен театър “Димитър Димов” Кърджали."


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Спектрум вокал бенд" за предизвикателството да пееш акапелно

За първи път Кърджали се докосна до творчеството на една от най-запомнящите се групи в музикалния живот на България и единствената концертираща акапелна формация - "Спектрум вокал бенд". Групата участва в тазгодишния Кърджали джаз фест и омагьоса публиката със своето вокално майсторство, талант, вдъхновение, синхрон и професионализъм. Групата е..

публикувано на 18.06.24 в 18:59

Ненчо Илчев и компания "преподават атрактивно" българските класици на сцената

Вълнуваща среща с комедията на Иво Сиромахов „Българската литератература накратко“ очаква кърджалийската публика на 19 юни на сцената на театъра. Постановката е на Златомир Молдовански и Иво Сиромахов. Художник-сценограф е Ивелина Минева. В ролите са Ненчо Илчев, Стефани Ивайло и Златомир Молдовански. Пиесата разказва за неволите на..

публикувано на 14.06.24 в 00:52

Представят "Лешникотрошачката" на хасковска сцена

Балетна школа „Алегро“ към ОП „Младежки център“ Хасково представя „Лешникотрошачката“ с премиер-солист от Софийската опера и балет Росен Канев. На 14 юни от 19,00 часа на сцената на ДКТ „Иван Димов“ школата ще зарадва хасковската публика с класическия шедьовър по музика на Чайковски. Входът е свободен. Хореографията и режисурата са на създателя..

публикувано на 12.06.24 в 13:18

Дисководещите легенди: В ефир е Данчо Стълбицата

Сборник, пътеводител из историята на българското диджейство, пуснаха за четвърти път двама от най-популярните ни диджеи - Данчо Стълбицата и Арго Ем Си.  Книгата проследява създаването на диджейската професия у нас. Тя съдържа повече от 200 снимки и любопитни истории на двамата автори. Това каза в ексклузивно интервю за Радио Кърджали известният..

публикувано на 07.06.24 в 15:07

Пълен комплект медали спечелиха в национален конкурс млади пианисти от Дома на културата в Кърджали

Комплект медали и диплом за цялостно представяне и успешна работа завоюваха възпитаници на Детската музикална школа към Дома на културата в Кърджали на XXIV Национален музикален конкурс „Милчо Петров“, Пловдив. Организатор и домакин е читалище „Шалом Алейхем – 1945“. Кърджали беше представен от младите пианисти, възпитаници на Христина..

публикувано на 04.06.24 в 01:34

„Огънят на Анадола“ избра Кърджали за част от лятното си турне

Легендарната танцова формация от Турция включва България в световната си обиколка по повод 25 години на сцена.  Световноизвестният турски танцов състав „Огънят на Анадола“ ще представи на Кърджали магичен шоу-спектакъл през август. След Китай, САЩ и Канада, едни от най-бързите танцьори в света ще посетят отново България. „Огънят на Анадола“ избра..

публикувано на 02.06.24 в 16:20

Керимовата къща ни кани на Родопско-морски срещи

На 30 май, в Арт-галерия „Дар“ в Кърджали ще бъде открита тематичната фотоизложба „Родопско-морски срещи с природата“ на фотографа Тенчо Петков , осъществена с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.  Той е бивш възпитаник от паралелките по изкуствата в СОУ "Владимир Димитров-Майстора" Кърджали, казаха от артгалерия "Дар" ...

публикувано на 28.05.24 в 11:14