Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Христова идва за "Нощта на Орфей"

Грандамата на българската поп музика Йорданка Христова ще бъде специален гост на 16-ото издание на музикалния фестивал "Нощта на Орфей", съобщиха от Община Момчилград.

Фестивалът ще се проведе на 22 юни от 20.30 часа в подножието на древното светилище на Орфей край момчилградското село Татул. Звездата на българската естрада ще изпълни за публиката най-добрите хитове в 60-годишната си кариера.

Входът за фестивала е безплатен, а всеки желаещ от публиката ще получи по чаша вино, за да почувства мистиката на историческото място, допълниха от общината.

Освен Йорданка Христова на сцената ще се изявят местният музикален талант Нур Исмаил, както и самодейни състави към ОДК - Момчилград.

По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Христо Иванов

Христо Иванов подаде заявление за напускане на парламента

Христо Иванов подаде заявлението си за напускане на 50-ото Народно събрание. То е депозирано тази сутрин в деловодството на парламента, потвърдиха за БНР от пресцентъра на институцията.  Ден след изборите на 9 юни Иванов подаде оставка като председател на партия "Да, България" и съобщи, че ще се откаже от спечеления депутатски мандат. Основание за..

публикувано на 19.06.24 в 16:42

Проведе се публично обсъждане за финансово оздравяване на община Кърджали

Проведе се публично обсъждане за финансово оздравяване на община Кърджали С Решение на Общински съвет – Кърджали,днес бе открита процедура по финансово оздравяване на общината. В изпълнение на това решение бе изготвен План за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2024 -2026г. На публичното обсъждане присъстваха..

публикувано на 19.06.24 в 16:18
Кирил Петков

Петков: Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии

ПП-ДБ ще бъде ясна проевропейска опозиция. Ще се борим за всичко, което е по пътя на България за Европа и за всичко, което е антикорупционно. Всяка кражба, която видим, ще осветяваме. Няма да разрешим България да се върне в старите времена от недалечното минало  "Господин Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии. Той е първа политическа..

публикувано на 19.06.24 в 13:31

Пеевски: Най-правилното е първата сила да получи шеф на парламента

"Надявам се през днешния ден да им дойде акълът, защото хората казаха да се смирим всички, независимо кой какъв резултат има". Това каза съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Той е убеден, че Рая Назарян трябва да бъде подкрепена за председател на НС: "Смятам, че тя трябва да бъде подкрепена. Ние я подкрепихме. Най-правилното е първата сила да получи..

публикувано на 19.06.24 в 13:30

Главчев: Между европейките лидери има сериозни настроения за коалиция между ЕНП, ПЕС и "Обнови Европа"

Между европейските лидери има сериозни настроения да се формира коалиция между Европейската народна партия, социалистите и "Обнови Европа". Това заяви след участието си в неформалния съвет в Брюксел служебният премиер Димитър Главчев. Пред министрите в София той поясни, че коалиционният модел може да се използва и в България. "Представителите на тези..

публикувано на 19.06.24 в 13:28
Огнян Атанасов

От КНСБ настояват да се приеме Национален план за справедлив преход у нас

КНСБ настоява в България да се приеме Национален план за справедлив преход, свързан с предизвикателствата на европейската Зелена сделка. Вицепрезидентът на синдиката Огнян Атанасов обясни, че в този план трябва да залегнат мерки за най-засегнатите сектори - енергетика, индустрия, транспорт, селско стопанство. "За евентуалните компенсационни механизми и..

публикувано на 19.06.24 в 13:26
Емилия Милчева

Емилия Милчева: Чухме хубави речи в парламента, заявки за работа в името на народа

Това което всички видяхме(при откриването на Народното събрание) бяха едни хубави речи, едни заявки, които всички парламентарни групи от седемте, представени в парламента политически сили, направиха - да работят за народа. И в крайна сметка не се разбраха за избор на председател, което означава, че пленарното заседание продължава  т.е ще бъде удължено..

публикувано на 19.06.24 в 13:12