Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 130 състезатели участват в Хасково в Шампионата на България по мотокрос

Снимка: Община Хасково

Хасково е домакин на Открития шампионат на България по мотокрос. Състезанието се провежда на мотописта „Хасково“. Над 130 състезатели от България, Гърция, Румъния и Турция участват в надпреварата. Тя е във всички класове и възрастови групи. Организатори на шампионата са Община Хасково и мотокрос клуб „Тийм Масар“.

Народният представител Иван Минев, чиято лична кауза е превръщането на Хасково в столица на моторните спортове на Балканите, откри шампионата. Той призова публиката да почете с едноминутно мълчание паметта на загиналите при пътно-транспортни произшествия мотористи. За пореден път представителите на мотоспорта призоваха за разумно и отговорно шофиране по пътищата на страната.

Гости на спортната надпревара бяха още депутатът Делян Добрев, представители на мотоклубовете от цялата страна, представители на спортната общност от Гърция, Румъния и Турция, шампиони на България и легенди на мотокроса от близкото и далечно минало.

Шампионатът в Хасково е с благотворителна кауза. Участници и публика подкрепят 8-годишната Никол в тежката й битка с коварно заболяване. Дарения се събират на място и по банков път.

Дарения за Никол може да направите и по сметката на майката Никол: 

ЦКБ АД

IBAN BG92CECB979010D3860400

Ирина Иванова Георгиева

BIC CECBBGSF

"Дарение за Никол"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пенсионират училищни директори в областта, сред тях Милко Багдасаров и Златко Атанасов

Директори на 8 учебни заведения ще бъдат пенсионирани в областта. Това потвърдиха за БНР-Кърджали от РУО. Сред тях са дългогодишните Милко Багдасаров на СУ "П.Р.Славейков" и Златко Атанасов на СУ "Отец Паисий". Те ще бъдат вреемнно изпълняващи длъжността до конкурс за нови директори.

публикувано на 25.06.24 в 17:18
Главен комисар Александър Джартов, директор на ГДПБЗН

Александър Джартов: Произшествията са нараснали близо три пъти в последните три седмици

Близо три пъти са нараснали произшествията в последните три седмици, с които се борят на денонощие пожарникарите в страната. Това заяви за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Той награди победителите в националното ученическо състезание за защита при бедствия, пожари и..

публикувано на 25.06.24 в 16:50

Предлагат промяна в наименованието на Астрономическата обсерватория в Кърджали

Промяна в наименованието на Астрономическата обсерватория в Кърджали обсъждат общинските съветници на заседание на постоянната комисия по „Образование, култура и вероизповедания“ в местния парламент. В Община Кърджали е постъпило мотивирано предложение от директора Агоп Узунбохосян , с което се изразява желание наименованието на обсерваторията да бъде..

публикувано на 25.06.24 в 16:05
Плаж в Пелопонес, Гърция

Кърджалийци предпочитат да почиват в Турция и Гърция

Турция, Гърция и България са най-предпочитаните дестинации за летните почивки на кърджалийци и то подредени точно в този ред. Това сочат наблюденията на Севдие Мустафа, представител на една от най-големите туристически агенции в града. По-високи са цените в сравнение с миналата година, посочи още тя: "Има повишаване на цените не само в Турция, в..

публикувано на 25.06.24 в 15:39

ИТН и "Величие" са на консултации при президента в сряда

Президентът Румен Радев завършва консултациите с парламентарни групи в 50-ото Народно събрание със срещи с представителите на ИТН и "Величие". Те ще се проведат утре. В 11.00 часа на "Дондуков" 2 Радев ще посрещне представителите на "Има такъв народ".  Два часа по-късно президентът ще проведе консултации с представители на парламентарната група на..

публикувано на 25.06.24 в 15:00

Организират футболен турнир в подкрепа на Никол

Традиционния футболен турнир в с. Конуш тази година е посветен на каузата #ЗаНикол . Любителската спортна надпревара се провежда в рамките на традиционния събор на селото. По инициатива на кмета на Конуш Златко Латунов, негови приятели и съмишленици тази събота, 29 юни 2024г., от 9,00 часа стартира футболна надпревара с цел събиране на средства за..

публикувано на 25.06.24 в 14:55

Новите пенсии ще бъдат изплатени между 8 и 22 юли

Между 8 и 22 юли ще се изплащат осъвременените пенсии на над 2 милиона пенсионери, съобщиха от Националния осигурителен институт. Преводите на парите, които се получават по банков път, ще стане на 8 юли. По-високият размер идва от осъвременяване на трудовите пенсии с 11 на сто. Освен това се повишава процента на добавката от пенсията на починал..

публикувано на 25.06.24 в 14:05