Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йълдъз Ибрахимова ще пее на 15-ата международна среща на момчилградчани

Снимка: Булфото

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград. Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол, който ще се проведе край село Груево от 15 часа. От 17 часа в градския парк "Нури Адалъ" ще бъде открита фотоизложбата на Тенчо Петков "Родопско-морски срещи с природата". Час по-късно пак в парка ще бъде представен щанд "Дивата природа на Източните Родопи" на фондация "По-диви Родопи".
В 18,30 ч. в балканска библиотека "Иляз Ходжа" ще бъде даден старт на турнир по шахмат. Вечерта ще завърши с концерт на една от най-популярните български рок групи Б. Т. Р. Те ще пеят за жителите и гостите на Момчилград" от 20 часа в градския парк "Нури Адалъ".
Във втория ден на международната среща се състои турнир по спортна стрелба. Той ще се проведе на стрелбището край село Прогрес от 8,30 ч. В 15 ч. в кафе "Пилето" ще бъде даден старт на турнир по Окей. За доброто настроение ще се погрижи нашумялата рап група "Скандау", която ще изнесе концерт в градския парк от 20 ч.
В сряда от 14 ч. в кафе "Орхи" ще се проведе турнир по спортен бридж. От 19 ч. в градския парк ще бъде открита изложба на занаятите и изкуствата под надслов "Писмо от Балканите". Проявата се организира от Егейския университет в гр. Измир, Турция.
Традиционната Балканска вечер ще започне от 20 ч., когато музикална програма ще изнесе женски хор към община Зейтинбурну, Турция.
Четвъртият ден от международната среща ще започне с турнир по тенис на маса от 9 ч. в спортната зала "Родопи". От 18 часа ще се проведе вечер, посветена на децата на Момчилград. Неин организатор е пътуващ фестивал "Лятно театро". Най-малките момчилградчани ще могат да се включат в арт работилница "Кукли от фермата", да видят интерактивна изложба "Дигитално мастило", а също и шоу със сапунени балони "Балон като слон". Организаторите обещават още много забавления и игри като фейс арт - рисуване върху лица. От 18,30 часа представители на Егейския университет в гр. Измир, Турция ще представят традиционни занаяти "От традициите към бъдещето". Вечерта ще завърши с музикална програма, която талантливи деца на Момчилград ще изнесат от 20 ч. в градския парк.
В петък програмата включва демонстративна футболна среща на ветераните от "Родопи 1935". Тя ще започне от 19 ч. на стадион "Хасан Семерджи".
От 19,30 ч. в залата на читалище "Нов живот" ще пее световноизвестната джаз изпълнителка Йълдъз Ибрахимова. Заедно с нея на сцената ще излезе композиторът, пианист и аранжор Живко Петров.
В последният ден на международната среща ще се проведе третия Трети парад на ретро автомобили "Момчилград". Стартът му ще бъде даден от 10 ч. в градския парк. Парадът ще завърши с обиколка на класическите автомобили по улиците на Момчилград.
Заключителният концерт, с който ще завърши 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" ще започне от 20 ч. на стадион "Хасан Семерджи". Първо на сцената ще се качи една от най-обичаните български поп-фолк изпълнителки - Анелия. След нея за жителите и гостите на Момчилград ще пее известният турски певец Челик.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Орешино чества 110-годишнината от завръщането на малоазийските българи

В ивайловградското село Орешино се подготвят за честването на 110-годишнината от завръщането на малоазийските българи. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали един от основните организатори на честванията Елена Бойназлиева. Тя е секретар на читалището в Ивайловград, но е и потомка на малоазийски българи. Орешино е бащиното ѝ родно село. Като..

публикувано на 06.09.24 в 17:33
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Да последваме примера на предците и да се обединим за доброто на държавата

Това е ден, в който нашите предци са доказали, че когато сме обединени можем да правим всичко в името на държавата и за добруването на хората. Така поздрави за Деня на Съединението депутатът от 50-то Народно събрание и областен лидер на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева в ефира на Радио Кърджали.  „Като политици, които сме отговорни, които..

публикувано на 06.09.24 в 17:22

Кърджали отбеляза 139 години от Съединението

България отбелязва 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. С кратка церемония Кърджали чества годишнината в градската градина. Единици бяха гражданите в Кърджали дошли да почетат паметта на героите, платили цената на Съединението с живота си. Малцина поднесоха цветя пред паметника на Освободителите, а други стояха в..

публикувано на 06.09.24 в 16:05

Пожарната в Кърджали отбелязва 110 години от създаването си

От 9 до 15 септември ще се проведе Седмица на пожарната безопасност в Кърджали и отбелязването на професионалния празник на пожарникарите. Тази година честването ще бъде под знака "110 години от създаването на Пожарна служба в гр. Кърджали". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Планирани са редица мероприятия, пряко насочени към повишаване културата..

публикувано на 04.09.24 в 12:35

Евростат: Българи и румънци без пари за 7 дни почивка извън дома

Румъния и България са на първо и второ място по фактора "неспособност на хората да си позволят едноседмична годишна почивка извън дома" на Евростат. Данните на Евростат показват значителни неравенства и дисбаланси по този показател сред страните от Европейския съюз. 60 процента от румънците не почиват, защото не могат да си го позволят, в България..

публикувано на 31.08.24 в 11:00

Над 600 бойци от България и Балканите участват в „битки“ край Хасково

Военно-симулативната еърсофт игра стартира днес на бившата авиобаза Узунджово. Организатори са Община Хасково и Сдружение „Еърсофт София“. За трета поредна година е част от празничния календар на Хасково по повод Деня на града – 8 септември, съобщиха от общината. Преди да се разрази тридневният „военен“ конфликт участниците представиха екипировката,..

публикувано на 30.08.24 в 15:55

Служители на МВР Кърджали заснеха за ден 31 клипа за превишена скорост

Полицейски служители заснеха 31 клипа за превишена скорост при проверка на близо 270 моторни превозни средства в област Кърджали в четвъртък. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР. Пътните полицаи са съставили 2 акта, връчили са и 41 фиша за констатирани нарушения. 17 шофьори са получили електронни фишове.

публикувано на 30.08.24 в 15:08