Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гърция няма активни пожари до границата с България

Снимка: БГНЕС

Пожарът на гръцка територия в планината Славянка до българската граница вече не е активен. Има тлеещи участъци, които и днес пожарникарите се опитват да овладеят напълно. Вчера в следобедните часове ситуацията е била критична поради силен вятър при труднодостъпен терен. Районът се наблюдава с дрон. Днес там се очаква силен дъжд според прогнозите.

Тази нощ на остров Крит се активира огъня от пожара до град Ханя. Наложи се евакуация на  туристи и местни жители. Пристигнаха пожарникари от съседни острови. Огънят изпепели горски масиви и маслинени плантации. Гасят и по въздух. Не позволяват все още жителите и туристите от района да се завърнат.

Повечето пожари в последното денонощие са предизвикани от мълнии, съобщават пожарникарите.

Днес се очаква промяна на времето с дъждове и бури в цялата страна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

От "Демокрация, права и свободи - ДПС" възразяват срещу указанията на ЦИК

От коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" са уведомили Централната избирателна комисия, че възразяват срещу указанията, които получиха - да представят документи, че ДПС не е част от нито едно от двете обединения, с които двата враждуващи лагера в движението подадоха заявление за предсрочните парламентарни избори.  Това научи БНР от свои..

публикувано на 07.09.24 в 19:02

Мерцедес от 1965-а беше отличен на ретро парад, трабант от 1987-а зае второ място

Ретро автомобили изпълниха централния площад „Свобода“ днес. Класните колекционерски возила от миналия век участваха в 18-тото издание на Ретро автомобилен парад Хасково 2024. Организатори са Ретро клуб „Тракия“ Хасково и Община Хасково. За поредна година рок-група „Прима виста“ беше част от празничната програма на ретро парада, а участници и публика..

публикувано на 07.09.24 в 17:48

„КАУНЬ ФЕСТ“ събира гости и жители на Хасково

Хасковският фестивал – „КАУНЬ ФЕСТ “провокира чувството за хумор на хасковлии и предизвика творческите хрумвания на най-добрите български и чуждестранни карикатуристи. Днес за поредна година една интересна и много харесвана от хората традиция събра стотици зрители.  10 от най-талантливите български карикатуристи и техни колеги от Турция рисуваха..

публикувано на 07.09.24 в 17:38

Земетресение разтърси Турция

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер разтърси турския окръг Пазарджик в област Кахраманмараш. Трусът е накарал жителите на Газиантеп, Адана и Османие да напуснат къщите и работните си места.  Екипи на аварийната служба АФАД правят огледи, до момента няма сигнали за пострадали хора, съобщава ТРТ Хабер.   През февруари 2023 година Южна Турция беше..

публикувано на 07.09.24 в 11:42

До часове: Двете коалиции на ДПС трябва да представят документи, че партията не е в състава им

Изтича срокът, в който "Движение за права и свободи - Ново начало" и "Демокрация, права и свободи - ДПС" трябва да представят в ЦИК документи, които да показват, че партията ДПС не е част от състава им. Съгласно изискванията на Изборния кодекс, една партия може да участва в изборите само в една коалиция. В понеделник, когато започна подаването на..

публикувано на 07.09.24 в 09:50

В Маджарово отбелязват Международния ден на лешояда

С наблюдения на птици, концерти, изложба, филми и игри в източнородопския град Маджарово отбелязват в три поредни дни Международния ден на лешояда, съобщиха организаторите от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Източните Родопи е регионът у нас, в който е най-голямата популация на защитените от закона пернати. Фестивалът започна снощи с..

публикувано на 07.09.24 в 08:52

Кипърските граждани може да започнат да гласуват при навършване на 17 години

Кипърските граждани ще започнат да гласуват при навършване на 17 години, вместо на 18 както е сега. Намаляването на възрастта за получаване на избирателни права е част от подготвения от правителството пакет от 13 законопроекта за модернизация на държавата. От днес те са поставени на обществено обсъждане, което ще продължи един месец, до 7 октомври,..

публикувано на 07.09.24 в 07:46