Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС

Снимка: БГНЕС

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС. На срещата в лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец" е обсъдено, че служебният кабинет, който предстои да бъде съставен, трябва да е без зависимости.

От ДПС заявиха, че подкрепят президентската институция като важна и легитимна. Не е ясно дали на заседанието днес е събран кворум. По-рано там пристигнаха по-малко от необходимите за кворум 16 души.

По-рано през деня съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заяви, че заседанието на Централното оперативно бюро на партията е нелегитимно, тъй като няма да се събере необходимият кворум.

Заседанието беше обявено по-рано от депутати, лоялни на почетния председател, по инициатива лично на Ахмед Доган.

Преди заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС председателят на партията Джевдет Чакъров посочи, че България се нуждае повече от всякога от редовно правителство.


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жалби на ДПС-Чакъров са оставени без разглеждане от ВАС

Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на Политическа партия "Движение за права и свободи" и прекрати производството по две от административните дела срещу решения на ЦИК, съобщават от съда. Едната жалба е срещу отказа на ЦИК да разгледа заявление на ПП ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров, с което той заявява едностранен..

публикувано на 16.09.24 в 21:35

38 първокласници в Джебелско получиха като подарък пълен комплект пособия за училище

38 първокласници в Община Джебел получиха пълен комплект пособия за училище, подарък от кмета. Ръководството на администрацията изпрати свои представители във всички пет училища в региона - СУ ,,Христо Ботев“- Джебел, ПГ ,,Руска Пеева“, школата ,,Христо Смирненски“ - с. Рогозче, ,,Васил Левски“ - с. Устрен и СУ ,,Паисий Хилендарски“ – с...

публикувано на 16.09.24 в 17:58

В Горно Кирково откриха основно обновена детска градина за 40 деца

С празнични програми и много настроение всички училища посрещнаха своите ученици. През учебната 2024/2025 година в училищата на територията на община Кирково ще се обучават 1260 ученици. Най-развълнувани в днешния ден бяха първокласниците, които прекрачиха училищния праг с любопитство, увереност и вяра в себе си. По традиция всички 117 първокласници..

публикувано на 16.09.24 в 17:53
Декаризация

Случай на Лаймска болест е регистриран в област Кърджали

Случай на Лаймска болест е регистриран през миналата седмица в област Кърджали. 45-годишна жена от община Кирково е установена със заболяването, уточниха за Радио Кърджали от Регионалната здравна инспекция. Лаймската болест е една от най-често предаваните с кърлежи инфекции в България, а лечението се определя от стадия на болестта.  Установено..

публикувано на 16.09.24 в 17:31

С двама нови училищни директори и 123-ма първокласници започва учебната година в Крумовградско

С двама новоназначени директори и 123-ма първокласници започва новата учебна година на територията на община Крумовград, съобщи за Радио Кърджали зам.-кметът Неждие Акиф. Във всички училища учениците влязоха в клас след празнични програми, приветствени думи и тържествен звън на училищния звънец. След спечелен конкурс за директор Здравка Кайрякова пое..

публикувано на 16.09.24 в 17:04

Книжка с послание от кмета за всеки първокласник в Ардино

Книжка с послание от кмета на Ардино Изет Шабан получи всеки първокласник в училищата в общината в първия учебен ден През учебната 2024/2025 г. в общинските училища ще се обучават 470 ученици, 50 от тях са първокласници. Детските градини ще посрещнат 130 деца в 13 групи. Новата учебна година бе открита тържествено в СУ „Васил Левски“ в..

публикувано на 16.09.24 в 16:42

С гвардейци и фанфари откриха учебната година в ЕГ "Христо Ботев"

Химн, трибагреник, цветя и стотици усмихнати лица. С тези думи може да се опише атмосферата в двора на ЕГ „Христо Ботев“ минути преди тържественото откриване на новата учебна година. Гвардейският отряд с ръководител Димитър Кондиков и фанфарният оркестър с ръководител Мария Митрева отново трогнаха присъстващите със своите музикални изпълнения и..

публикувано на 16.09.24 в 16:32