Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха мъж заради подкуп на полицай

Окръженият съд в Кърджали постанови осъдителна присъда по бързо производство за даден подкуп на длъжностно лице.

Производството по делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие като подсъдимият М.Б.Б., на 41 г., бе признат за виновен в това, че на 15.09.2024 г. в гр. Кърджали, дал дар на полицейски органи, за да не съставят фиш за нарушение на правилата за движение по пътищата. За извършеното престъпление подсъдимия бе осъден на наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири месеца, изпълнението на което бе отложено с тригодишен изпитателен срок. Със същата присъда на подсъдимия бе наложено и наказание „глоба“ в размер на осемстотин лева.

Присъдата на съда не е окончателна и подлежи на обжалване/протестиране пред Апелативен съд – Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ерол Мюмюн: Дълг на община Кърджали от 60 милиона лева е заради „вълчи капан“ и обръчи от фирми

Към днешна дата Община Кърджали е със задължения от 60 милиона лева, докато пред 2003 година те са били едва 3 милиона лева. Това обяви кметът на Кърджали Ерол Мюмюн на пресконференция и подчерта, че предстои Общинският съвет да приеме оздравителна програма, за да може в края на този мандат общината да реализира дейностите си в по здравословна..

публикувано на 20.09.24 в 18:18
Таня Светлинова

Лек ръст на броя избиратели отчитат в Смолянски МИР

Към момента са сформирани 261 секции в 22-и многомандатен избирателен район – Смолян, с една повече в сравнение с предходните избори, съобщи секретарят и говорител на Районната избирателна комисия Таня Светлинова. Според предварителните списъци в ЦИК за четирите мандата в избирателния район ще могат да гласуват общо 95 748..

публикувано на 20.09.24 в 17:38

Изграждат пречиствателна станция за отпадни води в Черноочене

В инвестиционната програма на община Черноочене за настоящата година е заложена изграждане на пречиствателна станция за битови отпадни води /ПСОВ/ от изградените канализации в с. Черноочене, с. Нови пазар, с. Каблешково, с. Пряпорец и с. Среднево. Това е изключително важен проект за Черноочене с оглед здравните рискове за жителите и гостите,..

публикувано на 20.09.24 в 17:16
Добромир Якимов

Близо 230 000 гласоподаватели избират осем депутати от Хасковско

Трудности при определяне на съставите на секционните избирателни комисии очаква председателят на Районната избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов. В повечето от общините, в които досега са минали консултациите при кметовете, парламентарно представените политически сили не са стигнали до съгласие за състава и разпределянето на ръководните..

публикувано на 20.09.24 в 17:15

Ясла №5 в Кърджали не отвори врати за първия учебен ден заради закононарушения при строителството

Част от строително монтажните дейности на Ясла №5 в Кърджали са изпълнени при съществени закононарушения.  Това заяви на брифинг кметът Ерол Мюмюн. Община Кърджали в грижа за здравето на децата, които ще посещават бъдещото детско заведение, е сезирала всички компетентни  институции, посочи кметът. От думите на Мюмюн стана ясно, че още..

публикувано на 20.09.24 в 16:48
Беркант Барзат

Близо 275 600 могат да гласуват в област Кърджали

Към момента сформираните секции в 9-и Многомандатен избирателен район, Кърджали са 497. Това не е окончателният брой, тъй като все още предстои да бъдат образувани подвижните секции, а също и тези в здравни и социални заведения. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали председателят на Районната избирателна комисия Беркант Барзат. Секциите,..

публикувано на 20.09.24 в 16:38

Възобновяват делото срещу Местан

Окръжният съд в Кърджали възобнови делото срещу бившия лидер на ДПС Лютви Местан за катастрофата от преди 5 години, при която загина 6-месечно бебе. Производството по него беше прекратено и върнато на прокуратурата заради допуснати отстраними съществени процесуални нарушения. От Окръжния съд съобщиха, че е образувано наказателно дело срещу Лютви Местан и..

публикувано на 20.09.24 в 16:15