Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неизвестен се опита да запали къща в село Габрово

Снимка: Радио Шумен

Досъдебно производство за палеж е образувано в РУ-Кърджали.

На 13 октомври срещу 14 октомври е бил направен опит за бъде запалена къща в село Габрово.

Дежурна оперативна група от полицейското управление е извършила оглед. Сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случа. Издирва се извършителят на деянието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Николай Волев

Почина Николай Волев, режисьор на някои от любимите български филми

Режисьорът Николай Волев е починал след падане тази вечер в дома си в центъра на София . От МВР уточниха, че сигналът за инцидента е подаден около 19.40 ч. Предполага се че Волев е паднал от прозорец на таванско помещение. Това е станало в дома му на столичната улица "Кракра". На място са били изпратени екипи на полицията. Изясняват се детайли..

публикувано на 15.10.24 в 21:51

Пускат бърз влак Димитровград - Подкова

Новият график на БДЖ - Пътнически превози за 2025 година предвижда в участъка Димитровград - Хасково - Кърджали - Подкова движението на два нови дневни бързи влака, с което се предоставя възможност за пътуване до областните центрове Хасково и Кърджали с влак от Пловдив, София и други градове. Бързият влак ще тръгва от жп гара Димитровград в 10:50 ч. и..

публикувано на 15.10.24 в 17:28

Дружеството на художниците с изложба за Деня на Кърджали

Дружеството на художниците в Кърджали подготвя традиционната есенна изложба, посветена на празника на града. Експозицията ще бъде подредена в Арт галерия "Дар" в Керимовата къща на пазара и ще бъде официално открита в сряда, 16 октомври, от 17.30 часа, съобщи за Радио Кърджали художникът Пенка Атанасова. Пенка Атанасова: “Надявам се..

публикувано на 15.10.24 в 15:20
Агоп Узунбохосян

Дни на отворените врати започнаха в Астрономическата обсерватория в Кърджали

В рамките на настоящата седмица Астрономическата обсерватория с планетариум „Славей Златев“ в Кърджали е обявила Дни на отворените врати и посреща посетителите си без такса, каза за БТА директорът на обсерваторията Агоп Узунбохосян. Той обяви, че инициативата е посветена на Деня на Кърджали – 21 октомври, и цели да насърчи ученици и граждани да..

публикувано на 15.10.24 в 14:21

Пътуващата експозиция от наградени творби в Международен фото салон идва в Кърджали

Пътуващата експозиция от наградени творби в 11-тия Международен фото салон ще гостува в Кърджали.   Ценителите на фотографията могат да видят фотосите на 18 октомври в Арт галерия Кръг. В изложбата ще бъдат представени 55 наградени фотографии на 51 автори от 16 държави. За нас е особено приятно, че към конкурса отново имаше интерес..

публикувано на 15.10.24 в 13:34

Община Кърджали почете незрящите в Международния ден а белия бастун

Заместник кметът на община Кърджали по хуманитарни дейности Веселина Тихомирова и вр.и.д. секретар на община Кърджали Нермин Мехмед присъстваха на среща с хора със зрителни проблеми в Международния ден на белия бастун – 15 октомври. Веселина Тихомирова честити празника на присъстващите и отправи пожелания. Тя предаде и специален поздрав от името..

публикувано на 15.10.24 в 11:59

Васил Петров: Искаме достъпна среда и разбиране

Липсата на достатъчно достъпна среда и на внимание от страна на хората са два от проблемите, с които се сблъскват незрящите хора в Кърджали. Това каза по повод днешния Международния ден на белия бастун Васил Петров, председател на териториалната организация на Съюза на слепите в Кърджали. Васил Петров:   „Има звукови светофари и дуги..

публикувано на 15.10.24 в 11:40