Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Бойко Синапов: Ядем колбаси със замразено вносно месо

салами колбаси месо
Снимка: БГНЕС


Цената на агнешкото месо не би трябвало да надхвърля 24 лева в търговската мрежа, каза за радио Кърджали Бойко Синапов. В момента, по думите му се внася замразено новозеландско месо и се предлага за българско. Това е куриозна ситуация и пореден шамар за нас, казва председателят на "Обединени български животновъди". 
Голяма част от саламите, по думите му, също се правят от вносни замразени меса, които в чужбина не се влагат в храна, защото са в това състояние повече от 6 месеца, а България ги внася. 
Синапов призова хората да купуват агнешко месо направо от фермите. Чуйте разговора на Радка Петкова:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Посрещаме пролетта с Гергьовден и Хъдърлез – ритуали и вярвания от Родопите

Гергьовден и Хъдърлез – два празника, дълбоко вкоренени в културната и духовна памет на Родопите, обединяват поколения българи около символите на пролетта, здравето и плодородието. В многообразието на местните традиции, те се честват от християни и мюсюлмани с общо усещане за ново начало и връзка с природата. Соня Костадинова – уредник в..

обновено на 05.05.25 в 14:22

Шеф Пеньо Иванов показва свои бижута заедно с именития си учител

  Васко или Ивитал, както обича да го наричат или шеф Пеньо Иванов, както го обичат мнозина,  ще участва в изложба от бижута на Владимир Буров и ученици в галерия Готи в Пловдив. Тя е под надслов "Човекът, който промени моя живот" и е изложба на учителя по бижутерство и негови ученици. Учителят Буров е разпалил десетки сърца за ювелирното..

публикувано на 04.05.25 в 18:37

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ще научим малко повече за творческото амплоа на шеф Иванов или Васко , което освен креативността в кухнята, чрез готвенето, проявява своето чувство за естетика и в бижутерийното изкуство. Както знаем, Пеньо Иванов е получил световноизвестни личности, но скоро се е усъвършенствал с природата в село Бяла..

публикувано на 04.05.25 в 18:25
Изглед от главния град на Финистер - Кемпер

Франция, мон амур! Еп.51

В епизод 51 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" водещият Нурай Садулов представя най-западния департамент Финистер в регион Бретан. Ще чуете: Какво означава името на департамента? От коя епоха има човешко присъствие във Финистер? Как бретонците са се озовали на тази територия? Кой град е административен..

публикувано на 02.05.25 в 22:11

Франция, мон амур! Еп.50

Новата дестинация в епизод 50 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" е регионът Бретан. Ще научите къде е разположен този регион и кои са неговите департаменти. Ще чуете интересно интервю на водещия Нурай Садулов с французойка, родена и израснала в Бретан. Събеседничката ще представи любопитни факти за Бретан и..

публикувано на 02.05.25 в 19:36

Хиляди се готвят да посрещнат Хъдърлез на Дамбалъ. Община Момчилград с готовност за празника

В нощта срещу 6 май хиляди хора от цялата страна и чужбина ще се стекат към свещеното място Дамбалъ край Момчилград, за да отбележат празника Хъдърлез – денят, в който според вярванията водата от извора добива лечебна сила. Община Момчилград вече е в последен етап от подготовката за ежегодното масово поклонение, съобщи за Радио Кърджали..

публикувано на 30.04.25 в 13:58

Траханата е най-старият пробиотик в Източните Родопи

През лятото на 26 юли ще се проведе Вторият празник на траханата в село Пелевун, Ивайловград. Организират го активисти, които се борят за популяризиране на траханата, както и пелевунци от близо и далеч, подкрепяни от община Ивайлов и местната общност Слоу Фуд Ивайловград. Гостите и местните видове ще се запознаят със цялата..

публикувано на 30.04.25 в 12:38