Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18 ноември от 19.00 часа в Първо студио на БНР

Авторски концерт на Михаил Йосифов

Концерт на Биг бенда на БНР

| обновено на 11.11.21 в 11:22

В следващия концерт от сезона си Биг бендът на БНР представя Авторски концерт на Михаил Йосифов – един от най-обичаните и утвърдени български музиканти, тромпетист с характерен атрактивен, виртуозен стил, автор на музика и аранжименти за десетки клубни и студийни проекти, които се открояват с неподражаем творчески почерк. 

Михаил Йосифов

На 18 ноември в Първо студио на БНР от 19.00 часа публиката ще има възможността да се наслади на прекрасна българска инструментална и вокална музика, композирана и аранжирана от Михаил Йосифов специално за Биг бенда. Концертът включва и песни, създадени от него за и в съавторство с младата певица Велека Цанкова, която ще бъде солист в концертната вечер. Тя ще представи част от песните, които вече са хитове „На моята тераса", „Околосветско пътешествие", „Стъпки в пясъка" и са включени в проекта „Съвременен джаз с българска лирика". 

Велека Цанкова

Професионалната кариера на Мишо започва с Биг бенда на БНР. Работил е многократно като солист и диригент на състава, той е един от най-ярките автори на музика и аранжименти, създадени за него. Също така е двигателят в създаването на различни успешни музикални проекти като Михаил Йосифов секстет, Sentimental Swingers, RomaNeno Project, BA COMBO, MYXTET, BG VINTAGE, Мистерия Гершуин и Sofia Jazz Trumpets (авторска програма за четири тромпета), както и е аранжирал музиката на Йосиф Цанков за албума „Онзи вятър от първата среща".

В последните години той активно работи с неговия Джаз секстет и с актрисата и певица Милица Гладнишка, с младата и талантлива певица Велека Цанкова, с любимката на българската публика Хилда Казасян, с композитора и пианист Ангел Заберски, както и свири и записва с различни джаз формации. 

Михаил Йосифов

Работил е с музикантите Майк Стърн, Дейв Уекъл, Mezzoforte, Dephazz, Петер Херболцхаймер, Карен Бернод, Ранди Брекър, Макс Моя, Милчо Левиев, Теодосий Спасов, Ангел Заберски, Антони Дончев, Хилда Казасян, Христо Йоцов и др. Участва в джаз, поп и етно фестивали из цяла Европа, в турнето на световноизвестната американска формация Пинк Мартини и оттогава е част от европейските турнета на формацията. 

Носител е на наградата Кристална Лира за Джаз Музикант на годината на Съюза на българските музикални и танцови дейци, наградата Златно Перо на Джаз ФМ и Класик ФМ за специален принос към българската култура. 

Михаил Йосифов отлично съчетава солистичната си кариера с преподавателска дейност в Катедрата поп и джаз изкуство на НМА „Проф. Панчо Владигеров". 

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков" №4) и онлайн в мрежата на Ивентим.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ритъмът на Балканите - 9

На 25 април от 19.00 ч. в Първо студио на БНР   Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще представи деветото издание на "Ритъмът на Балканите" , в който публиката ще има възможността да чуе впечатляващи изпълнения на традиционна балканска музика от невероятните Неда Николич от Сърбия (фрула), Байса Арифовска от  Северна Македония..

публикувано на 25.03.24 в 16:19

От Хендел до Владигеров

На 23 април от 19 часа в Първо студио на БНР класиката среща джаза в концерта на Биг бенда на БНР с гост-диригент Любомир Денев . Любомир Денев е композитор, диригент и джаз-пианист, дългогодишен творчески сътрудник на СО и Биг бенда на БНР. Като композитор и диригент е работил с най-добрите Симфонични оркестри в България...

публикувано на 25.03.24 в 15:37

Симфоничният оркестър на БНР представя "Поглед към Вселената"

„Поглед към Вселената“ ще представят Симфоничният оркестър на БНР на 5 април от 19 часа в зала „България“ . Концертът ще започне с „Очите на нощта” от Константин Илиев , един от най-значимите ни съвременни композитори, творили в сферата на така наречения „български музикален авангард“. Последното си симфонично произведение композиторът..

публикувано на 18.03.24 в 18:04

Концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 15 март се отменя

Концертът „Изкуството на живо“ на Симфоничния оркестър на БНР с гост-диригент и солист Патрик Галоа, солист Явор Желев и с участието на визуалния артист Тийна Осара се отменя във връзка с кончината на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. Концертът трябваше да се състои в деня на национален траур на 15 март. Билетите..

публикувано на 14.03.24 в 17:28

Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски гостуват на Биг бенда на БНР

На 21 март в Първо студио на БНР , от 19 часа ще се състои концерт на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев и гост-солисти - джаз вокалистката Мирослава Кацарова и пианистът/аранжор/композитор Мирослав Турийски . Концертът ще се проведе в деня, в който обикновено се посреща пролетта, а той носи името „От тук до вечността“ на името на..

публикувано на 28.02.24 в 10:11