Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

20 април 19.00 часа Първо студио на БНР

Гласове от Радиото

70 години Оркестър за народна музика

Третият концерт от празничния сезон на Оркестъра за народна музика с диригент Димитър Христов „Гласове от Радиото“ е посветен на певческото изкуство. Солистите в него са едни от най-интересните изпълнители, които са работили с Оркестъра през последните 20 години. Те са по-младата генерация певци, които активно концертират, а с репертоара си ще припомнят за златните гласове на Радиото, някои от които вече не са сред нас. Богатата музикална палитра от диалекти в концерта ще се разкрие чрез гласовете на Сорина Богомилова, Даниел Спасов, Катя Георгиева, Стоименка Недялкова, Гергана Димитрова, Румяна Филкова, Татяна Скечелиева, Женя Казакова, Бисерка Пиларска, Ивелина Димова, Николай Урумов, Лазар Налбантов, Петя Панева и Донко Марков. Избраните певци респектират с безспорни изпълнителски качества, завладяваща сценична харизма и онази специфична вибрация, с която успяват бързо и емоционално да се свържат с Оркестъра и да се превърнат в неподправена симбиоза. 

Бъдете част от това вълнуващо събитие на 20 април от 19 часа в Първо студио на БНР.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР и в мрежата на Ивентим.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                   По публикацията работи Полина Цвяткова

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оркестърът за народна музика на БНР открива своя нов концертен сезон

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов  открива своя 71-ви творчески сезон с концерт на 19 октомври от 19 часа в Първо студио на БНР .  По традиция от последните години, Оркестърът кани ярки солисти, записвали със състава в предходния сезон. Почитателите на жанра ще имат възможността да чуят премиерни заглавия, в изпълнение на..

публикувано на 28.09.23 в 17:09

Детски празник по случай деня на музиката и поезията

На 29-ти септември, 2023 г. от 10:30 часа, БНР кани най-малките си почитатели на „Детски празник по случай деня на музиката и поезията“ в двора на радиото. Събитието е с вход свободен. Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова ще изнесат концерт с част от своя разнообразен репертоар от детски песни, с които ще отправят поздрав по..

публикувано на 26.09.23 в 10:48

Далибор Карвай дебютира с Радиосимфониците

На 6 октомври от 19.00 часа в зала „България“ Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Константин Илиевски ще открие своя творчески сезон. Концертната вечер ще започне със Симфоничен прелюд „Усамотение“ на българския класик Панчо Владигеров – произведение, което рядко присъства в културния афиш на столицата. Своя дебют с..

публикувано на 21.09.23 в 15:38

Новият концертен сезон на Радиосимфониците с нов главен диригент

На 6 октомври от 19 часа в зала „България“ започва новият творчески сезон на Симфоничния оркестър на Българското национално радио с нов главен диригент Константин Илиевски . Той поема поста от Марк Кадин, който ръководеше оркестъра от 2017 г. до 2023 г. Първата среща на Константин Илиевски с Радиооркестъра е през 2016 г. по време на..

обновено на 18.09.23 в 16:42

Напусна ни Борис Петров

Напусна ни Борис Петров - дългогодишен солист-оркестрант в Биг бенда на Българското национално радио, виртуозен музикант и всеотдаен колега. Поклонението ще се състои в неделя, 13 август, от 14:30 часа в "Света София". Екипът на дирекция "Музикална продукция и състави" изказва съболезнования на близките и семейстовото му! Вечна памет! Борис Петров е..

публикувано на 08.08.23 в 14:29