Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Камерен концерт в Първо студио на БНР

Българското национално радио Ви кани на камерен концерт на пианистката Елена Дикова и флейтистката Яна Ибришимова на 21 април в Първо студио от 19:00 часа.

За концерта те са подготвили интересна програма, която включва Сюита в старинен стил от Алфред Шнитке, Соната за флейта и пиано от Франсис Пуленк и Сонатина за флейта и пиано от Валтер Гизекинг.

Елена Дикова завършва НМУ „Любомир Пипков“ в класа по пиано на проф. Милена Куртева, а след това Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Антон Диков. Специализира  в различни курсове и майсторски класове във Франция при Джей Готлиб, Оливие Гардон и Доминик Мерле.

Концертира активно като солист и камерен изпълнител в България, Гърция, Северна Македония, Франция, Австрия, Италия, Унгария, Чехия, Словакия, Сингапур. Участва в различни музикални фестивали като „Софийски музикални седмици“, „Аполония“, „Дни на камерната музика Габрово“ и др.

Яна Ибришимова завършва Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност флейта при проф. Георги Спасов. Специализира в гр. Есен, Германия при проф. Рут Легели. Участва в множество майсторски класове. Носител на награди от националните конкурси „Млади музикални дарования“, „Земята и хората“, „Френска музика“. Изявява се с рецитали, камерни концерти и записи. От 2017 г. е солист-оркестрант в Симфоничния оркестър на БНР.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4) и в мрежата на Ивентим.


По публикацията работи: Мария Гешевска

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оркестърът за народна музика на БНР открива своя нов концертен сезон

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов  открива своя 71-ви творчески сезон с концерт на 19 октомври от 19 часа в Първо студио на БНР .  По традиция от последните години, Оркестърът кани ярки солисти, записвали със състава в предходния сезон. Почитателите на жанра ще имат възможността да чуят премиерни заглавия, в изпълнение на..

публикувано на 28.09.23 в 17:09

Детски празник по случай деня на музиката и поезията

На 29-ти септември, 2023 г. от 10:30 часа, БНР кани най-малките си почитатели на „Детски празник по случай деня на музиката и поезията“ в двора на радиото. Събитието е с вход свободен. Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова ще изнесат концерт с част от своя разнообразен репертоар от детски песни, с които ще отправят поздрав по..

публикувано на 26.09.23 в 10:48

Далибор Карвай дебютира с Радиосимфониците

На 6 октомври от 19.00 часа в зала „България“ Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Константин Илиевски ще открие своя творчески сезон. Концертната вечер ще започне със Симфоничен прелюд „Усамотение“ на българския класик Панчо Владигеров – произведение, което рядко присъства в културния афиш на столицата. Своя дебют с..

публикувано на 21.09.23 в 15:38

Новият концертен сезон на Радиосимфониците с нов главен диригент

На 6 октомври от 19 часа в зала „България“ започва новият творчески сезон на Симфоничния оркестър на Българското национално радио с нов главен диригент Константин Илиевски . Той поема поста от Марк Кадин, който ръководеше оркестъра от 2017 г. до 2023 г. Първата среща на Константин Илиевски с Радиооркестъра е през 2016 г. по време на..

обновено на 18.09.23 в 16:42

Напусна ни Борис Петров

Напусна ни Борис Петров - дългогодишен солист-оркестрант в Биг бенда на Българското национално радио, виртуозен музикант и всеотдаен колега. Поклонението ще се състои в неделя, 13 август, от 14:30 часа в "Света София". Екипът на дирекция "Музикална продукция и състави" изказва съболезнования на близките и семейстовото му! Вечна памет! Борис Петров е..

публикувано на 08.08.23 в 14:29