Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24 юни, 19.00 часа, зала "България"

TUTTO VERDI

дебютният компактдиск на Кирил Манолов

На 24 юни от 19.00 часа в зала „България“ с участието на Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио ще бъде представен дебютният компактдиск на един от най-известните български баритони със световна кариера Кирил Манолов

Кирил Манолов

Кирил Манолов е гостувал многократно на сцените на оперните театри в Рим, Берлин, Барселона, Чикаго, Токио, Копенхаген, Будапеща, Лисабон, Брюксел, Мюнхен, Хамбург, Щутгарт, Парма, фестивалите в Равена, Мачерата, Савонлинна, Дубровник, Палма де Майорка и много други. Репертоарът му съдържа изключително разнообразие от оперни произведения на Верди, Пучини, Доницети, Росини, Моцарт, Гуно, Бизе, Чайковски, Прокофиев и Курт Вайл, кантатно-ораториални творби от Бах, Бетовен, Форе и Брамс, а също камерна музика от български и чужди композитори. 

Павел Балев

Зад диригентския пулт ще застане признатият по цял свят български оперен диригент Павел Балев

От 2022 г. той е главен диригент на Опера Лимож - Франция, Генерален музикален директор на Театър Нордхаузен - Германия, от сезон 2022/2023 е постоянен гост-диригент на Филхармония Баден-Баден, а от 2021/2022 и на Държавна опера Варна. Получава многократно покани като гост-диригент на Виенската Щаатсопера (2016-2020) и Опера Цюрих (2012 - 2021). Работи с много оркестри по цял свят, като многократно гостува на Оркестъра на Датското Национално Радио Копенхаген, Национален академичен симфоничен оркестър Санкт Петербург, Национална опера и оркестър Монпелие, Национален оркестър на Сингапур, Токийска филхармония, Студио оркестър Уолт Дисни, Лос Анжелис, Словашкия национален оркестър и др. 

Програмата на концерта включва едни от най-популярните Вердиеви арии. Специален гост в концерта ще бъде световноизвестното сопрано Красимира Стоянова – едно от най-емблематичните имена на българското оперно изкуство.  

Красимира Стоянова

Компактдискът включва дванадесет баритонови арии, записани от Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Павел Балев.  

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков №4), на касата в зала "България" и в мрежата на Ивентим


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радиосимфониците с Деляна Лазарова и Максим Рисанов изпълняват творба на Добринка Табакова

Летни и неподправени настроения с подбрана и интригуваща концертна програма ще създадат Радиосимфониците на 21 юни от 19 часа в зала „България” . Заедно с тях на една сцена ще им партнират двама утвърдени музиканти, покоряващи с размах световната сцена – диригентът Деляна Лазарова и виолистът Максим Рисанов . За пореден път..

публикувано на 10.06.24 в 17:47

Премиери и дебюти във финалния концерт за сезон 23/24 на Оркестъра за народна музика на БНР

На 20 юни 2024 г. от 19:00 ч ., в Първо студио на БНР , Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи своя финален концерт за сезон 2023/2024. Тази специална вечер е „кулминацията на концертния сезон“, а почитателите на Оркестъра ще чуят ярки солисти, записани през миналите девет месеца в Радиото. Концерт с..

публикувано на 10.06.24 в 15:47

Карла Кьолнер за първи път с Биг бенда на БНР

В последния за сезон 2023/2024 концерт на Биг бенда на БНР блестящата германска тромбонистка Карла Кьолнер ще гостува като солист и ще представи своя музика за биг бенд. Тя е само на 30 години, но има впечатляваща биография и се откроява като един от най-ярките млади европейски джаз музиканти. Представянето на нова европейска музика за биг бенд е..

публикувано на 07.06.24 в 17:04

„Карнавал на животните“ с допълнителна дата в Първо студио на БНР

Симфоничният оркестър, Константин Илиевски и Марио Ангелов ще представят отново "Карнавал на животните" от Сен-Санс в Първо студио на БНР на 25 юни, вторник, от 10:30 часа. Тази е последната дата за това очаквано от малчуганите събитие. "Карнавал на животните" беше представен вече два пъти в БНР. През зимата Радиосимфониците подготвиха два специални..

публикувано на 04.06.24 в 09:48

"Темпераментни ритми" в следващия концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Следващият концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Константин Илиевски ще бъде на 7 юни от 19 часа в зала „България“. Концертната програма ще започне с Vivace e molto ritmico - една от частите на балетната музика за симфоничен оркестър „Орис“ от композитора Румен Байрактаров , която той специално..

обновено на 03.06.24 в 14:27