Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напусна ни Иван Минчев

Напусна ни Иван Минчев - дългогодишен наш колега, меломан, мениджър, продуцент и инициатор на едни от най-красивите концерти, фестивали, албуми.

Поклонението ще се състои на 06.10.2023 г. от 11:30 часа в "Св. София".

Екипът ни изказва искрени съболезнования на семейството и близките му!

Дълбок поклон!


Иван Минчев е роден през 1957 г. в Габрово. Работил е в театъра, като продуцент в БНТ и ТВ 7, продуцирал е няколко музикални документални филма, сред които за оркестър Карандила Джуниър. Участвал е в организацията на фестивала „Пловдивски джаз вечери“, „Жълтите павета“ и ежегодния карнавал в Габрово, бил е мениджър на група „Булгара“ и на Вики Алмазиду. 

Той беше близък приятел и персонален мениджър на Милчо Левиев, подготвил е за издаване последните му няколко диска. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Златни български хитове ще звучат в изпълнение на млади поп певци и групи

Следващият концерт на Биг бенда  на БНР  е под надслов „Мост между поколенията“ . На 22 февруари от 19 часа в Първо студио на БНР публиката ще си припомни златни български хитове на известните ни композитори - Йосиф Цанков, Тончо Русев, Петър Ступел, Вили Казасян, Борис Карадимчев, Атанас Бояджиев, Емил Георгиев, Светозар Русинов, Александър..

публикувано на 05.02.24 в 14:07

Мари Жако и Маркус Ширмер за първи път на една сцена с Радиосимфониците

Младата французойка Мари Жако ще поведе Радиосимфониците на 23 февруари от 19 часа в зала „България“ . Името ѝ бързо се нарежда сред едни от най-вълнуващите млади диригенти. Тя е постоянен гост-диригент на оркестъра на Виенските симфоници, главен диригент е на Кралския датски театър, а наскоро бе избрана да оглави Симфоничния оркестър на..

публикувано на 05.02.24 в 13:06

Джаз в Първо студио с група "Project Connections"

Идеята за “Project Connections” се ражда, когато Владислав Шопов получава обаждане от Христо Йоцов с думите: "Защо не вземеш да напишеш няколко парчета, не събереш няколко съмишленици и не се явите на ей този конкурс в Румъния." Това довежда до сформирането на групата и написването на първите три пиеси - “A Bard’s Number”, “Progress in Work” и..

публикувано на 19.01.24 в 10:14

Данчо Радевски ще бъде солист в концерта на Радиосимфониците на 2 февруари

Симфонично скерцо „Чиракът магьосник“ от Пол Дюка, Концерт за кларинет и камерен оркестър от Любомир Пипков и „Фантастична симфония“ от Хектор Берлиоз ще представи Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Константин Илиевски в следващия си концерт на 2 февруари от 19 часа в зала „България“ . Успехът на френския композитор, музикален..

публикувано на 16.01.24 в 10:47

"Изкуството на тамбурата" събира известни инструменталисти на една сцена

На 8 февруари от 19 часа в Първо студио на БНР Оркестърът за народна музика   на БНР с диригент Димитър Христов ще представи четвъртото издание от проекта "Тайните на българските инструменти" - "Изкуството на тамбурата" .  В него специалното участие сме отредили на именитите солисти Кирил Трайков, Цветан Радков, Любомир Владимиров, Сергей..

публикувано на 12.01.24 в 12:05