Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23 ноември от 19.00 часа в Първо студио на БНР

Биг бендът на БНР открива своя концертен сезон

солист Анди Скофийлд

Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев ще открие концертния си сезон с впечатляваща програма, включваща авторска музика на един от най-успешните и утвърдени европейски джаз музиканти Анди Скофийлд. Още от началото на 90-те години на миналия век Анди често гостува в София, свири и записва с водещи български музиканти като Антони Дончев, Христо Йоцов, Васил Пармаков и други. Сега с огромно удоволствие се завръща, за да застане пред Биг бенда на БНР и да представи изцяло своя авторска програма.

Публиката ще има възможността да чуе невероятния джаз саксофонист Анди Скофийлд и неговата музика на 23 ноември от 19.00 часа в Първо студио на БНР.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4) и в мрежата на Ивентим.

*Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специалност „Музика“ към СУ, Департамент „Музика“ към НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта!


Анди Скофийлд е саксофонист, композитор, аранжор и преподавател от Манчестър, живеещ сега в Прага. Той е член-основател на новаторския Creative Jazz Orchestra в Обединеното кралство от средата на 90-те години, работейки заедно с международни артисти като Кени Уилър, Бил Фрисъл, Питър Ърскин, Майк Гибс, Винс Мендоса и Джон Тейлър. Реализира турнета и записва с различни изпълнители като Джордж Майкъл и Антъни Бракстън.

През 2019 г. неговият компактдиск с авторска музика „Suite For JT“ е издаден от лейбъла Animal Records, включващ видни музиканти от чешката джаз сцена.

Активно концертира на европейската джаз сцена и е член на няколко европейски джаз формации. Понастоящем ръководи Биг бенда Jazz Dock Orchestra в Прага, за който е основен композитор и аранжор и с който издава през септември 2023 г. компактдиск с авторска музика. Също така е участвал в аранжиментите на Би Би Си Биг Бенд, клубния джаз оркестър Рони Скот‘с и Биг бенда на Чешкото радио.


По публикацията работи: Полина Цвяткова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Виктор Теодосиев дебютира в закриващия концерт от сезона на Радиосимфониците

Симфоничният оркестър на БНР ще закрие своя концертен сезон 2023/2024 на 5 юли от 19 часа в зала „България“. В първата част на програмата ще прозвучи Елегия от Пламен Джуров , известния ни диригент, който дълги години ръководеше Камерен ансамбъл „Софийски солисти“. Композиторските пристрастия на проф. Пламен Джуров са насочени..

публикувано на 24.06.24 в 13:14

Концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 21 юни се отменя

Уважаема публика, Поради независещи от нас обстоятелства, свързани със здравословното състояние на Маестра Деляна Лазарова, се налага концертът на Симфоничния оркестър на БНР „Летни настроения“, планиран за този петък 21 юни, да бъде отменен. Поради това, премиерното изпълнение в България на Концерта за виола от Добринка Табакова с определените..

публикувано на 17.06.24 в 16:35

Радиосимфониците с Деляна Лазарова и Максим Рисанов изпълняват творба на Добринка Табакова

Летни и неподправени настроения с подбрана и интригуваща концертна програма ще създадат Радиосимфониците на 21 юни от 19 часа в зала „България” . Заедно с тях на една сцена ще им партнират двама утвърдени музиканти, покоряващи с размах световната сцена – диригентът Деляна Лазарова и виолистът Максим Рисанов . За пореден път..

публикувано на 10.06.24 в 17:47

Премиери и дебюти във финалния концерт за сезон 23/24 на Оркестъра за народна музика на БНР

На 20 юни 2024 г. от 19:00 ч ., в Първо студио на БНР , Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи своя финален концерт за сезон 2023/2024. Тази специална вечер е „кулминацията на концертния сезон“, а почитателите на Оркестъра ще чуят ярки солисти, записани през миналите девет месеца в Радиото. Концерт с..

публикувано на 10.06.24 в 15:47

Карла Кьолнер за първи път с Биг бенда на БНР

В последния за сезон 2023/2024 концерт на Биг бенда на БНР блестящата германска тромбонистка Карла Кьолнер ще гостува като солист и ще представи своя музика за биг бенд. Тя е само на 30 години, но има впечатляваща биография и се откроява като един от най-ярките млади европейски джаз музиканти. Представянето на нова европейска музика за биг бенд е..

публикувано на 07.06.24 в 17:04