Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23 ноември от 19.00 часа в Първо студио на БНР

Биг бендът на БНР открива своя концертен сезон

солист Анди Скофийлд

Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев ще открие концертния си сезон с впечатляваща програма, включваща авторска музика на един от най-успешните и утвърдени европейски джаз музиканти Анди Скофийлд. Още от началото на 90-те години на миналия век Анди често гостува в София, свири и записва с водещи български музиканти като Антони Дончев, Христо Йоцов, Васил Пармаков и други. Сега с огромно удоволствие се завръща, за да застане пред Биг бенда на БНР и да представи изцяло своя авторска програма.

Публиката ще има възможността да чуе невероятния джаз саксофонист Анди Скофийлд и неговата музика на 23 ноември от 19.00 часа в Първо студио на БНР.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4) и в мрежата на Ивентим.

*Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специалност „Музика“ към СУ, Департамент „Музика“ към НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта!


Анди Скофийлд е саксофонист, композитор, аранжор и преподавател от Манчестър, живеещ сега в Прага. Той е член-основател на новаторския Creative Jazz Orchestra в Обединеното кралство от средата на 90-те години, работейки заедно с международни артисти като Кени Уилър, Бил Фрисъл, Питър Ърскин, Майк Гибс, Винс Мендоса и Джон Тейлър. Реализира турнета и записва с различни изпълнители като Джордж Майкъл и Антъни Бракстън.

През 2019 г. неговият компактдиск с авторска музика „Suite For JT“ е издаден от лейбъла Animal Records, включващ видни музиканти от чешката джаз сцена.

Активно концертира на европейската джаз сцена и е член на няколко европейски джаз формации. Понастоящем ръководи Биг бенда Jazz Dock Orchestra в Прага, за който е основен композитор и аранжор и с който издава през септември 2023 г. компактдиск с авторска музика. Също така е участвал в аранжиментите на Би Би Си Биг Бенд, клубния джаз оркестър Рони Скот‘с и Биг бенда на Чешкото радио.


По публикацият