Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поради големия интерес

„Карнавал на животните“ с допълнителна дата в Първо студио на БНР

На 25 юни от 10:30

Симфоничният оркестър, Константин Илиевски и Марио Ангелов ще представят отново "Карнавал на животните" от Сен-Санс в Първо студио на БНР на 25 юни, вторник, от 10:30 часа. Тази е последната дата за това очаквано от малчуганите събитие.

"Карнавал на животните" беше представен вече два пъти в БНР. През зимата Радиосимфониците подготвиха два специални образователни концерта за деца. В пълните зали прозвуча знаменитият цикъл на Камий Сен-Санс, а малките слушатели се запознаха с различни зоологически персонажи, интерпретирани с музика. Имаше танци, усмивки и радост по лицата на малки и големи.

Солисти на роялите бяха главният диригент на Радиосимфониците Константин Илиевски и пианистът и директор на Музикалната дирекция Марио Ангелов, който беше и водещ на концерта. По невероятен начин заинтригува малчуганите, а музиката развихри фантазията им. Затова те и родителите им пожелаха още една дата за "Карнавал на животните" през лятната ваканция.

Билети за концерта на 25 юни в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два емблематични хорови състава в откриващия концерт на новия сезон на Народния оркестър

С концерта „Вокално-инструментални картини“ Оркестърът за народна музика на БНР открива своя 72-ри творчески сезон на 17 октомври от 19 часа в Първо студио на Радиото. Специални гости в програмата ще бъдат два от най-авторитетните хорови състава – хорът на ФА „Тракия“ , ръководен от Цонка Димитрова, и хор „Ваня Монева“ под диригентството на..

публикувано на 26.09.24 в 17:43

Концерт на клавирно трио

На 30 септември от 19:00 часа в Първо студио на БНР ще се състои концерт на трио в състав Лидия Радионова-Кантарджиева /цигулка/, Магдалена Далчева /виолончело/ и Рада Чомакова /пиано/. Програмата включва Трио, оп. 108 от Филип Шервенка и Клавирно трио от Йоханес Брамс. Ето какво споделя Магдалена Далчева за състава: „ Триото е създадено в..

публикувано на 25.09.24 в 14:07

Симфоничният оркестър на БНР открива новия си концертен сезон

След големия фурор на 18 септември в Софийската опера и балет, където Радиосимфониците изнесоха специален концерт по случай Деня на Независимостта на България, те продължават със същата енергия да подготвят програмата за откриването на творческия си сезон. На 27 септември от 19 часа в зала „България“ ще представят сюита за гъдулка и..

публикувано на 20.09.24 в 17:31

Младият виолончелист Дарин Ламбрев – с награди от конкурса Концертино Прага 2024

Успешно представяне и специални награди от фондациите „Виктор Калабис“ и „Зузана Ружичкова“ грабна 14-годишният виолончелист Дарин Ламбрев, чиито записи бяха направени от Българското национално радио за участието му в Международния конкурс на Чешкото радио - „Концертино Прага 2024“. Чешкият конкурс „Концертино Прага“ е с над 50-годишни..

публикувано на 18.09.24 в 12:18

Честваме Деня на независимостта на България с празничен концерт

За втора поредна година Българското национално радио и Сдружение „Реформ Юнион Клуб“ имат удоволствието да подарят един специален концерт в чест на Деня на Независимостта на България – една от най-паметните дати в историята ни, на която тридесет години след освобождението си България се появява на европейската карта като вече просперираща и..

публикувано на 03.09.24 в 17:14