В Зверино редят изложба на гоблени

Снимка: Маринка Флорова

Днес в Народно читалище "Факел-1926" в най-голямото мездренско село Зверино, ще подредят коледна изложба от гоблени и картини за втора поредна година. В навечерието на най-светлия християнски празник-Рождество Христово, сръчните балканджийки ще покажат на своите съселяни истинските произведения на изкуството, които са се родили от техните ръце. Изложбата ще бъде открита от 11ч. в малкия салон на читалището .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Рок и класика във Видин с проекта "Children in time" на Николо Коцев

Тази вечер от 19:00 ч. във видинската Спортна зала "Фестивална" ще бъде представен проектът "Children in time" на група "Кикимора" и Държавна опера Стара Загора. В концерта ще участва и видинската Симфониета. С автора на проекта и създател на "Кикимора" Николо Коцев разговаряхме в предаването "Рок общество" по Радио ВИДИН.  "В този проект..

публикувано на 12.12.18 в 09:00

Враца почита Людмил Кирков със Седмица на българското кино

Седмица на българското кино започва от днес, 10 декември, във Враца, това анонсира кметът Калин Каменов. Филмите, които ще се завъртят в модерното кино „Метропол“, с което градът под Околчица настигна по стандарт големи европейски градове, са посветени на Людмил Кирков. Местната управа е подготвила амбициозна програма със заглавия, която от 10..

обновено на 10.12.18 в 09:37

Световноизвестен тенор и полско сопрано ще пеят в Монтана

Монтана ще отбележи 127-ата годишнина от обявяването на градския си статут с концерт на световнопризнатия оперен певец Калуди Калудов, съобщават от Общината . Тенорът, заедно със сопраното Анна Дитри-Калудов, ще представят на сцената на Драматичен театър „Драгомир Асенов” любими оперни арии и дуети, популярни италиански канцонети и..

публикувано на 20.11.18 в 08:30

Белоградчик посреща петия Национален фестивал на алтернативното кино

За пети пореден път в Белоградчик ще се проведе Национален фестивал на фестивалите на алтернативното кино „Супер приз” – Белоградчик 2018. Той ще започне утре – 26 октомври. Във фестивала ще вземат участие киноклубове и самостоятелни участници с филми, създадени в периода 2014 – 2018 г. и получили национални и международни награди. Оттук идва и..

публикувано на 25.10.18 в 09:51

Ансамбъл "Дунав" представя "Северняшка сватба"

Премиерата на спектакъла  "Северняшка сватба"  на Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав" ще се състои във  Видин . Постановката е на главния художествен ръководител на ансамбъла Деян Славчев, по музика на Генчо Генчев и Силви Сливенов и хореография на Никола Колев, Деян Славчев и Георги Хинов. Спектакълът е изключително въздействащ, обясни..

публикувано на 24.10.18 в 09:59

Утре започва фестивалът „Дунавци пее и танцува“

Утре и в неделя в град Дунавци ще за шести път ще се проведе международен фолклорен фестивал "Дунавци пее и танцува" . Събитието е под патронажа на Министерство на културата. Организатор е кметството в град Дунавци, а целта- да се съхрани фолклорното богатство. По традиция фестивалът се провежда за празника на населеното място,..

публикувано на 28.09.18 в 08:10

Паднало дърво смачка автомобил във Видин

Силният вятър събори дърво във Видин . Инцидентът е станал по обяд на улица "Княз Борис I" в квартал "Калето". Има нанесени щети на автомобил, паркиран под дървото. "На работа си бях и току-що излизам. Казаха ми, че паднало дървото. Надявам се всичко да е наред, ще видим какво ще стане", каза собственичката на автомобила Ралица Валентинова...

публикувано на 24.09.18 в 14:00