80 години от рождението на Невена Коканова бяха отбелязани в родния й град Дупница

80 години от рождението на Невена Коканова бяха отбелязани днес в родния й град Дупница. 

Цветя под барелефа й оставиха актьори от театъра, носещ нейното име, културни дейци, общественици. Спомени за “великата” Невена сподели директорът му Славчо Пеев. Във фоайето на театъра бяха показани тоалети от нейни изяви на дупнишка сцена. 

Актьорите припомниха най-добрите й роли, рецитираха любимите й стихове. За своя творчески допир с голямата актриса разказа и Филип Трифонов, партнирал на Коканова в “Момчето си отива”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тази вечер Благоевград бе озарен от своята коледна елха

Точно в 19:53 площад "Георги Измирлиев" в Благоевград засия празнично и многоцветно под светлините на коледната елха. Първото събитие от Коледния фестивал на изкуствата, преминаващ под мотото "Следвай звезда, озари пътя", събра в себе си усмивките и таланта на десетки деца от музикални и танцови формации, зарадвали и стоплили с уменията си присъстващите..

публикувано на 05.12.18 в 20:31

Тази вечер е галаконцертът на фестивала "Пирин фолк"

В 20:30 часа тази вечер започва галаконцертът на 26-ото издание на уникалния по рода си Международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк“ в Сандански. И тази година мотото на фестивала е „Магията на традициите“. Ще бъдат обявени и наградените сред 30-те изпълнители, представили снощи своето изкуство пред..

публикувано на 26.08.18 в 17:55

30 000 слушаха как Пирин пее

Над 1700 самодейци от 14 общини взеха участие, а 30 000 души посетиха „Пирин пее 2018”.   XV Събор на народното творчество „ПИРИН ПЕЕ 2018” се провежда под патронажа на Председателят на Народното Събрание на Република България Цвета Караянчева. Община Разлог и Областна администрация Благоевград са основен инициатори и организатор на събора,..

публикувано на 05.08.18 в 16:31

Забраняват движението на МПС по някои улици в Банско

Кметът на община Банско Георги Икономов забрани движението на моторни превозни средства по няколко улици, част от улици и площади в Банско. Целта е да се гарантира обществения ред и да се контролира преминаването и паркирането на коли в курортния град.  Забранено е движението на автомобили по определени участъци на улиците „Пирин”, „Неофит..

публикувано на 31.07.18 в 13:38

Фирми и лица с парични задължения към Община Перник не се допускат до участие в обявените от общината търгове и конкурси

След протест на Окръжна прокуратура Административният съд в Перник e отменил текст от Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество в община Перник, ограничаващ кръга от лица, които могат да участват в публични търгове и конкурси. Съгласно отменената разпоредба фирми и лица с парични задължения към Община Перник,..

публикувано на 27.07.18 в 11:10

Рок групи от България, Англия и Македония ще участват на рок фестивала в село Елешница

Рок фестивалът в село Елешница тази година ще се проведе на 6 и 7 юли. Участие ще вземат рок групи от Англия и Македония, които ще представят както свои песни, така и световноизвестни хитове, съобщиха от община Разлог. В първата вечер на сцената ще се качат българските рок групи „Дъртанянс” и „The Roost”, както и англичаните от група „The..

публикувано на 06.07.18 в 09:38

За пета поредна година "Литера Експо" ще представи най-добрите книжни заглавия в Благоевград

Юбилейното издание на изложението ще се проведе от 15 до 19 май и включва международно участие. Акцентът на „Литера Експо“ ще бъдат балканските автори и балканската литература. Превърналата се в традиционна инициатива се организира от Асоциация за култура и книжовност с подкрепата на Община Благоевград. Най-голямата книжарница на открито ще..

публикувано на 15.05.18 в 08:58