Доброволци с нова инициатива за възстановяване на аквапарка в Благоевград

През целия месец февруари доброволци от Благоевград активно се включваха в инициативата по разчистване на аквапарка, който от години бе оставен запустял. Всяка събота те бяха на терен, за да се отводнят басейните, пълни с тиня, да се изкърти старият и..

публикувано на 02.03.24 в 09:25

Облачно и дъждовно време

Днес времето ще се задържи облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд, по-значителни в югозападните райони и Родопите. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб вятър от..

публикувано на 02.03.24 в 07:46

Подмениха знамето на кръстовището край Зелен дол

В навечерието на Трети март по инициатива на областния управител на област Благоевград Мария Димова, служители на Областно пътно управление подмениха националния трибагреник на кръговото кръстовище край Зелен дол. Областният управител създаде..

публикувано на 01.03.24 в 16:00

Община Благоевград с 11 проектни предложения за саниране

Община Благоевград подаде в срок всички проекти за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, чиито Сдружения на собственици са заявили желание за участие в процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап..

публикувано на 01.03.24 в 15:55

500 грации на Международен турнир по художествена гимнастика в Благоевград

Благоевград посрещна над 500 грации в Международен турнир по художествена гимнастика. Мястото, където красотата, чарът и талантът на стотици грации от страната и чужбина си дават среща, е зала „Скаптопара“ в областния център. Шестият международен..

публикувано на 01.03.24 в 15:43

Директорът на полицията в Перник се срещна с екип на фондация

Директорът на ОД на МВР – Перник старши комисар Милчо Милчов, е провел работна среща с екипа на фондация „П.У.Л.С.“, съобщиха от пресцентъра на полицията. На място, в сградата на неправителствената организация, старши комисар Милчов се е запознал..

публикувано на 01.03.24 в 15:13
Новият началник бе представен официално

Нов началник в полицейското управление в Брезник

С нов началник е Районното полицейско управление в Брезник. Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за временно преназначен на поста е гл.инспектор Борислав Димитров. Предишният началник на управлението Мартин Тодоров е преназначен на..

публикувано на 01.03.24 в 14:23

Празник в XI-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград

Представителна изява по повод 3-ти март се състоя днес в XI-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград. В тържеството взеха участие  новосъздадените клубове по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ на МОН.  В празника се включиха вокална група..

публикувано на 01.03.24 в 14:05

Забавяне на инфлация в еврозоната

През февруари 2024 г. инфлацията в еврозоната се забави до 2,6% на годишна база от 2,8% през януари, но при осреднени прогнози за малко по-рязко отслабване до 2,5%, сочат предварителните данни на Евростат. На месечна база индексът на потребителските цени..

публикувано на 01.03.24 в 12:48
Методи Байкушев

Кметът Байкушев разпореди проверка на имуществото на „Биострой“

Със заповед на кмета на община Благоевград е сформирана работна група от експерти, която в рамките на месец да изготви доклад за притежаваното  от общинското предприятие „Биострой“ ЕООД недвижимо имущество.  Заповедта на градоначалника е издадена след..

публикувано на 01.03.24 в 12:40