Предават изборните книжа в Благоевград

По предварително съгласуван график в Благоевград и областта започна предаването на изборните книжа и материали. За всички екипи на секционните комисии е осигурен транспорт и полицейска охрана. Предаването на изборните книжа в Благоевград започна точно..

публикувано на 01.04.23 в 12:13

Над 6 594 500 гласоподаватели, над 11 600 секции с видеонаблюдение за вота

В избирателните списъци на територията на страната фигурират 6 594 593-ма избиратели, показват данните на ГД ГРАО. Секциите с видеонаблюдение са 11 608. След приключване на гласуването в утрешния ден от тях трябва да има излъчване и заснемане при..

публикувано на 01.04.23 в 11:42

Служители на реда проверяват изборните помещения в Перник

Полицията в Перник извършва проверка на всички обекти, в които се помещават избирателните секции. Помещенията, в които няма да се гласува, се запечатват. Това се прави с цел да се осигури безопасност и сигурност в изборния ден, съобщиха от ОД на МВР...

публикувано на 01.04.23 в 11:18

Готов е стикерът, показващ трайно ниските цени на храните в магазините

Готов е стикерът, който ще показва трайно ниските цени на хранителните продукти в магазините, пожелали да се включат в информационната система foodprice.bg, съобщават от Министерството на икономиката. Електронната платформа предоставя информация - от..

публикувано на 01.04.23 в 10:10

Зърнопроизводители от Дупнишко излизат на протест

Зърнопроизводители от Дупница, Сапарева баня и Бобов дол излизат днес на протест. Те се събират в 12 часа в местността „Бинека“ до АМ „Струма“, на пътя Дупница-Кюстендил. Причината за техните протестни действия е вносът на зърно от Украйна. В..

публикувано на 01.04.23 в 09:46

Природният газ поевтинява от днес

Природният газ поевтинява от днес с около 8 процента, според предварителните разчети на "Булгаргаз" и се очаква този месец да се продава за около 98 лева за мегаватчас без таксите и налозите.  Окончателната цена на синьото гориво ще бъде определена от..

публикувано на 01.04.23 в 08:37

Ден за размисъл

Заради предсрочните парламентарните избори утре, днешният 1 април е Ден за размисъл.  Забранени са предизборните послания и политическата агитация както днес, така и в самия ден на вота, а също и оповестяването на социологически проучвания за..

публикувано на 01.04.23 в 07:32

Април започва с дъжд, но с високи температури

Днес облачността ще е променлива, предимно значителна. Преди обяд, главно в Северозападна България, ще има валежи от дъжд, а в следобедните часове ще превали и в останалата част от страната.  Вечерта на места валежите ще са интензивни и придружени с..

публикувано на 01.04.23 в 07:26

Водоподаването в Благоевград е възстановено

Аварията на главния водопровод на града е отстранена, съобщи за Радио Благоевград гл.инж.Величка Динкова от ВиК - Благоевград. По-рано днес, авария на водопровода остави голяма част от жителите на Благоевград без вода. 

публикувано на 31.03.23 в 16:41

Увеличават броя на зам.- кметовете в Перник

На извънредна сесия днес в Перник, местният Общински съвет подкрепи направеното от кмета Станислав Владимиров предложение за увеличаване броя на зам.-кметовете с още един. Досега заместниците на Владимиров бяха двама. Кметът обосновава предложението си с..

публикувано на 31.03.23 в 15:28