Местни избори 2023

Фестивал на чесъна в радомирското село Долни Раковец

Първи фестивал на чесъна започва в радомирското село Долни Раковец. В продължение на два дни, днес и утре, местни и гостуващи производители ще представят традиционни продукти, а за доброто настроение на присъстващите е подготвена и богата фолклорна..

публикувано на 30.09.23 в 07:33

До 29 градуса в събота

Днес ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над планинските райони от Южна България.  Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от север-североизток.  Максималните температури ще са между 24° и..

публикувано на 30.09.23 в 07:23

Втора кариерна борса се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе втора кариерна борса, насочена към студенти, обучаващи се в професионално направление 4.2. „Химически науки“.  В рамките на събитието студенти от различни специалности имаха..

публикувано на 29.09.23 в 17:13

Одобриха Областната здравна карта за област Кюстендил

Окончателният вариант на Областната здравна карта за област Кюстендил беше одобрен на редовно заседание на комисията, сформирана за изготвяне на документа. Одобрената Областна здравна карта ще бъде представена на Министерство на здравеопазването...

публикувано на 29.09.23 в 14:41

„Спортуваме заедно“

В Благоевград продължават поредицата от събития, свързани с  Европейския ден на спорта в училище.  Днес в инициативата се включи и 11-то ОУ „Христо Ботев“. Денят е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на..

публикувано на 29.09.23 в 14:24

Започва новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

На 2 октомври официално ще бъде дадено началото на новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Ще работят 30 школи, от които шест нови, съобщи на пресконференция директорът Богдана Костадинова. Тя уточни,..

публикувано на 29.09.23 в 11:43

Работещите в ТЕЦ "Бобов дол" протестират

Енергетици от ТЕЦ „Бобов дол“ затвориха автомагистрала „Струма“. Протестиращи има на няколко места - в района на Дупница и пътен възел "Бинека“, посока София, с.Дяково и Бобошево. На място има и полицейски служители. Протестът е срещу териториалния..

публикувано на 29.09.23 в 10:41

Връчиха националната награда "Акад. Марин Големинов“

Балерините Анелия Димитрова, Вера Кирова и Силвия Томова получиха националната награда за принос в музикалния живот "Акад. Марин Големинов“. Наградата се връчва по традиция на 28 септември в Кюстендил, в деня, в който е роден академик Марин Големинов...

публикувано на 29.09.23 в 10:24

Миньори и енергетици блокираха пътища на няколко места в страната

Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и ключови точки в страната. Те са против териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони Перник, Кюстендил и Стара Загора, които днес кабинетът ще разгледа. Демонстрантите пробиха..

публикувано на 29.09.23 в 09:33

Министрите обсъждат планове за справедлив преход

В Министерския съвет ще бъдат обсъдени териториалните планове за справедлив преход за въглищните райони Перник, Кюстендил и Стара Загора, които до утре страната ни трябва да представи на Европейската комисия, за да получи съответните средства. Очаква се..

публикувано на 29.09.23 в 09:29