Събуди деня

„Събуди деня“ (07.00-10.00 ч. от понеделник до четвъртък) 

Информационно- музикално предаване с политематичен характер. Представя в звук делника в Югозападна България с  преки включвания от мястото на събитието, репортажи, анкети и коментари на темите от деня, както и възможността слушателите да се включват на живо и да задават въпроси към събеседниците.

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Предстои м одернизация на образователната среда в детска градина “Брезица” в град Брезник. Мария Добревска, заместник-кмет. С поредица от събития в Трън отбелязват 129-годишнината от рождението на народната певица Гюрга..

публикувано на 18.04.24 в 06:00

„Събуди деня“ с Ваня Бахчиванова

Репортаж от срещата на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев с жителите на квартал „Струмско“. НевидимиТЕ – децата с аутизъм, които все още не получават необходимата подкрепа и разбиране от обществото ни. Как един треньор по борба посвети..

публикувано на 17.04.24 в 07:05

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ „Да се хванем за зелено“ в Подгорието“! С какво ще бъдат изненадани гостите на тридневния празник, организиран от Сдружение "Биоматера" и Slow Food в България, разказва София Илкова, един от организаторите.  Как един селски..

публикувано на 16.04.24 в 06:00

"Събуди деня" с Агнес Манова

Благотворителни акции в подкрепа на Вили от село Крупник. За съпричаснотта и подкрепата към младата жена ще обясни Александър Равначки, кмет. Предстои 14-тото издание на Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024“. Идеята..

публикувано на 15.04.24 в 04:00

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Кмет влезе в ролята на шериф и помогна за залавянето на ало измамник. Историята разказва Дарина Колева от Радио Стара Загора. Поредно издание на фестивала „Фолклор с приятели“ в санданското село Струма. Информация за празничната програма ще..

публикувано на 11.04.24 в 04:00

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Новият служебен кабинет встъпи в длъжност. Съставът на Министерския съвет и очакванията от правителството ще коментираме с доц. Иво Инджов, политически анализатор.  МВР, служби, митници и твърдения за корупция – говори Цветан Цветанов, бивш..

публикувано на 10.04.24 в 04:00

"Събуди деня" с Агнес Манова

Пленер „Ухание на пролет“ за млади таланти организират от ваканционно селище  „Живей с любов“ в невестинското село Смоличано. Разговор с Елена Начева, инициатор. Броени дни до Олимпиадата по орнитология, която ще се проведе на 13 април и е..

публикувано на 09.04.24 в 04:00

“Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Как благоевградската общественост отбелязва Международния ден на ромите? Репортаж. „Живей на чисто“ Нов шишеяд за събиране на пластмасови бутилки поставиха в Благоевград. За инициативата на сдружение "BG бъди активен"..

публикувано на 08.04.24 в 04:05

"Събуди деня" с Ваня Бахчиванова

Община Разлог с кампания за купуване на нова медицинска апаратура за местната болница. Кои са приоритетите за развитие на местната администрация? Коментар на Красимир Герчев, кмет. Европейски гид: Отчуждението на младите от политиката в контекста на..

публикувано на 03.04.24 в 16:24

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Конституционни неволи и спешно законодателство: депутатите гласуваха промени в Закона за БНБ във връзка с назначаването на служебен премиер. Темата ще коментираме с бившия депутат адвокат Петър Славов. Ще коментираме и предстоящите поредни..

публикувано на 03.04.24 в 03:00