Идеи, интереси, бизнес


„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Идеята за „чиста и свята република“ в днешното геополитическо пространство – по темата ще разговаряме с преподавателя по международни отношения в ЮЗУ, доц. Димитър Тюлеков. Как в бобовдолското село Новоселяне почитат паметта на Васил Левски ще..

публикувано на 19.02.24 в 06:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Българското образование и трудовият пазар. За иновации ще говорим с преподавателя във Висшето училище по телекомуникации и пощи, Кирил Илиев. За бъдещата професионална реализация ще чуем и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Как се развиват..

публикувано на 12.02.24 в 06:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

За жилищна и сградоустройствена политика ще разговаряме с председателя на Регионалната Камара на архитектите в Благоевград, Александър Сандев. Банско ще е домакин на два старта за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Какви са..

публикувано на 05.02.24 в 08:10

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Ще продължат ли да поскъпват жилищата в големите градове и наближава ли пикът на имотния пазар – анализ на председателя на Националното сдружение „Недвижими имоти“, Добромир Ганев. Инвестиции в образованието – за идеите и интересите в този..

публикувано на 29.01.24 в 08:15

„Идеи, интереси, бизнес“ с Мариана Попова

Посланията на Световния икономически форум в Давос – доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания към БАН. Защо "БСП за България" поискаха разглеждането на законопроекта за БНБ да се отложи, докато не бъде представен анализ за..

публикувано на 22.01.24 в 07:05

„Идеи, интереси, бизнес“ с Мариана Попова

За финансовата грамотност на българина - разговор с финансиста Георги Захариев. Забелязва ли се увеличение на туристопотока през зимата в курортния град Сандански? Разговор с Георги Кунчев, зам.- председател на Сдружението на хотелиерите и..

публикувано на 15.01.24 в 08:10

„Идеи, интереси, бизнес“ на 18 декември 2023 г. с Бойка Браткова

Какво отчита мониторингът върху работата на структурите за местно самоуправление в Община Благоевград ще ни каже Цоня Кръстева, в качеството й на наблюдател към НПО „Прозрачност без граници“. Как да се формират качествени идеи, водещи до..

публикувано на 18.12.23 в 08:15

„Идеи, интереси, бизнес“ на 11 декември 2023 г. с Бойка Браткова

Как се промениха идеите, интересите и бизнесът от началото на 21-ви век. 20 години от създаването на специализираната икоономическа рубрика в програмата на Радио Благоевград, ще разговаряме с нейния автор, Росинка Проданова. За половинвековния..

публикувано на 11.12.23 в 08:10

„Идеи, интереси, бизнес“ на 4 декември 2023 г. с Бойка Браткова

Готов ли е пазарът на труда за навлизането на изкуствения интелект - това ще разберем от проучването на Мария Костова от Програма „Хоризонт“ на БНР. За изкуствения интелект в хидробиологията ще разговаряме с д-р Радослава Бекова от Института по..

публикувано на 04.12.23 в 08:10

„Идеи, интереси, бизнес“ на 27 ноември 2023 г. с Бойка Браткова

Какви са новите финансови възможности за бизнеса от Югозапада чрез средства и програми от ЕС – ще включим Десислава Атанасова от Областния информационен център в Благоевград. В специализирания час за бизнес ще продължим темата за еврото,..

публикувано на 27.11.23 в 08:15