Сюжети от деня

„Сюжети от деня“(13.00-16.00 ч. от понеделник до петък)
Най-важните и интересни сюжети от региона. Отделя се време за въпроси и отговори, които вълнуват слушателите. На фокус са теми от политическия живот на страната и региона, социални проблеми, културни или спортни прояви. Тук винаги има място за репортерски включвания, обзор на новините от деня или анонс на предстоящи събития. 


„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Проблемите в управлението на страната по време на служебните правителства - проф. Нина Дюлгерова, експерт по геополитика. Поглед назад в годините. Времето на концлагерите в България. Разговор за книгата „„Бившите хора на концлагерна България“..

публикувано на 19.04.24 в 09:15

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Великденски инициативи организират от сдружение „Заедно за успех“ в Кочериново. За новите акции и идеи, включващи младите хора, е разговорът с д-р Даниела Миланова и Василка Тасева. “Без расизъм в изборната кампанията за Европейски парламент” е..

публикувано на 18.04.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Преподавател в ЮЗУ с награда за бизнес и туризъм Bright Awards 2024 в категория „Право – млад адвокат“. Какви са предизвикателствата на професията днес? Гост в студиото Вероника Стоилова. 110 години Народно читалище „Братя Миладинови“ в..

публикувано на 17.04.24 в 09:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Започна регистрацията на партиите и коалициите за участието в изборите на 9-ти юни. Все по- оспорвани стават и споровете по основни въпроси, свързани с управлението на страната – политологът доц. д-р Милен Любенов. Светът беше пред нова война..

публикувано на 16.04.24 в 09:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Финансовото състояние на България за пореден път е повод за включване на темата в предизборната борба. Разговор с икономиста проф. Боян Дуранкев. Проблемите на демографската криза у нас отново е извън коментарите на представителите на..

публикувано на 12.04.24 в 08:30

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Как капачките обединиха хиляди доборволци в подкрепа на родилните и детски отеделения в страната? За новите каузи - среща с Лазар Радков, двигателят на кампанията „Капачки за бъдеще“. Ден на отворените врати в Техническия факултет на..

публикувано на 11.04.24 в 08:30

"Сюжети от деня" с Ваня Бахчиванова

”Активизъм в действие: Силата да спасим градската природа“ – за седмото издание на конкурса за социално ангажирано изкуство „Граждански будилник“ разказваме с Айлин Юмерова, програмен директор на Български център за нестопанско право.  "Европа..

публикувано на 10.04.24 в 08:30

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Отново скандали около митниците, свързани с контрабандни канали. Как един бивш министър и народен представител и директор на митниците преди години коментира ситуацията сега? Разговор с Емил Димитров - Ревизоро. Днешният ден е важен за..

публикувано на 09.04.24 в 08:30

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Защо киберсигурността е толкова важна днес? Интервю с Пламен Цветанов, експерт по социална инженерия и киберсигурност. Историческият музей в Гоце Делчев посреща фотоизложбата „Света гора – Атон през обектива на двама географи“. Разговор с..

публикувано на 08.04.24 в 08:35

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Започва подготовката на шестите предсрочни избори за Народно събрание за последните три години. Известното и неизвестното досега в разговор с Цветелина Пенева – председател на Обществения съвет към ЦИК. Във времето преди 1989 год. броят на..

публикувано на 05.04.24 в 08:30