Приемна в ефир

„Приемна в ефир“ (10:00-11:00 ч., четвъртък) - институции, организации, неправителствен сектор, отговарящи за социалната политика в общините. Права, задължения, осигуровки, обезщетения, детски надбавки, пенсии, дарения, благотворителни кампании – теми за дискусия в студиото с участието на специалисти, които отговарят на въпросите на слушателите, зададени  директно в ефир, или осигурени на анкетен принцип. 

Водещ: Райна Ванчева


„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

„Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква“ -  национална кампания на Главната инспекция по труда и Министерството на труда и социалната политика за превенция на трудовия травматизъм.  Темата за безопасността при работа ще коментираме в..

публикувано на 18.04.24 в 08:00

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Продължава съвместната инициатива „Подари време“, организирана от Неврокопската митрополия и Радио Благоевград. В навечерието на Великден, отново ще стоплим сърцата на хора в неравностойно положение. Всеки може да се включи и да стане посланик на..

публикувано на 11.04.24 в 08:15

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

БЧК започна раздаването на продукти на уязвими български граждани. По темата ще разговаряме в студиото с Йорданка Стойчева, директор на ОС на БЧК Благоевград. От Добринка Бельова - щатен специалиств организацията ще разберем какви са съпътстващите..

публикувано на 04.04.24 в 08:15

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Превенция на наркоманиите – възможна ли е мисията? Разговор в студиото с Магделена Рахова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград, с бивша съпруга на наркозависим и с Наталия Георгиева, училищен психолог в 7 СУ „Кузман..

публикувано на 28.03.24 в 08:15

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Приемната грижа – предизвикателства и добри практики. Благоевград ще бъде домакин на голям форум за популяризиране на услугата под надслов „ЗаЕдно за милион усмивки“. Разговор в студиото с Александър Балев, директор на Дирекция „Социално подпомагане“..

публикувано на 21.03.24 в 08:15

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

   „Вярата и младите“ е темата на предаването в седмицата за прошки. Наши събеседници ще бъдат: Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим; Сергей Биров, директор на Осмо СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград; Иван Трантин и Даниел..

публикувано на 14.03.24 в 08:15

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Отново избираме най-достойната благоевградчанка. Конкурсът „Жена на годината на Благоевград“ се провежда с медийната подкрепа на Радио Благоевград. Как да номинираме жените, които през миналата година са оставили следа? Ще ни каже Светлана Йорданова,..

публикувано на 07.03.24 в 08:15

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Плащаме местните налози. На какво да обърнем внимание? Разговор с Иво Николов, директор на Дирекция „Местни данъци и такси“ в община Благоевград - гост в студиото. От кореспондентите ни в Перник и в Кюстендил ще разберем как преминава данъчната..

публикувано на 29.02.24 в 08:10

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Доброволчеството - мисията е възможна. Втори месец доброволци чистят в почивните си дни занемарения Аквапарк в Благоевград. Заразно ли е добротворчеството? Ще ни кажат инициаторите Джими Хорн и неговата съпруга Евдокия Николова, както и Ралица..

публикувано на 22.02.24 в 08:15

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Платен годишен отпуск – права и задължения на работниците и служителите. Разговор с Николета Лазарова, адвокат и университетски преподавател, със Славянка Симитчийска, директор на Дирекция „Инспекция по труда" Благоевград и със съдия Калина Иванова,..

публикувано на 14.02.24 в 18:00