Здравен компас


„Здравен компас“(10:00-11:00 ч., вторник) - състояние и проблеми пред лечебните заведения, реформата в здравеопазването, пациентски и лекарски организации, здравословен начин на живот, новости в медицината, щадящи медицински интервенции, свързани с по-бързото и по-добро възстановяване на пациентите. Предаването е активен посредник във връзката лекар-пациент и дава възможност слушателите да се включват с конкретни въпроси към събеседниците.

Водещ: Лалка Радкова


„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Световен ден за борба с хемофилията - проф. Тошко Лисичков, ръководител на Експертен център за вродени куаголопатии и редки анемии. Национална скринингова кампания за рак на дебелото черво за мъже и жени от 50 до 74 г. – Елена Джамбазова от..

публикувано на 16.04.24 в 11:08

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Бум на заболелите от конюнктивит – симптоми, лечение – д-р Евелин Персенска, офталмолог в Очна клиника на УМБАЛ „Александровска“. „Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова“ – Хепатит В – симптоми, лечение, изследвания. Екипът..

публикувано на 09.04.24 в 08:15

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

„Стабилно е финансовото състояние на МБАЛ-Благоевград“ – интервю с изпълнителния директор д-р Димитър Димитров. От 1 април антибиотиците  се купуват само с електронни рецепти. 56 лекарства за високо кръвно и болно сърце стават безплатни...

публикувано на 02.04.24 в 08:10

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Увеличава се заболеваемостта от коклюш в България. Разговор с д -р Христиана Бацелова, специалист по епидемиология на инфекциозните болести. От 25 до 29 март в Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ „Царица Йоанна“-ИСУЛ ще се проведат..

публикувано на 26.03.24 в 08:15

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Кардиометаболитните проблеми при жените като част от движението /Go Red for Women/ „Облечи се в червено в подкрепа на  жените“ инициатива с 20-годишна история и глобална значимост на Американската сърдечна асоциация/. Целта на международната..

публикувано на 19.03.24 в 08:10

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

„Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова“– Салмонелоза - причини, симптоми, превенция. Международна седмица за борба с глаукомата – д-р Веселин Даскалов, офталмолог. 15 март – Световен ден на съня – инициатива на СЗО и..

публикувано на 12.03.24 в 08:15

„Здравен компас“ с Бойка Браткова

За детското и училищно здравеопазване ще разговаряме с д-р Теменужка Любенова, дългогодишен училищен лекар. Влиянието на храната за състоянието на щитовидната жлеза – ще чуем хранителния терапевт Яна Данаилова. Проф. Анна Лекова от БАН за..

публикувано на 05.03.24 в 08:20

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

В Анекса към НРД за медицински дейности се предвижда улеснен достъп до изследвания и диагностика за пациентите – д-р Ваня Добрева, член на УС на БЛС, общопрактикуващ лекар. Исхемичната болест на сърцето – симптоми, причини – доц. д-р..

публикувано на 27.02.24 в 08:15

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Хроничната обструктивна белодробна болест – могат ли зимните инфекции да ни подведат, какви други заболявания може да провокира? - Д-р Диана Лекова - пулмолог и интернист в Клиника по пневмология, в  УМБАЛ "Токуда". Роботизираните технологии в..

публикувано на 20.02.24 в 08:10

„Здравен компас" с Лалка Радкова

Шофьорите   във филиала на ЦСМП - гр. Гоце Делчев заплашиха с протест заради стари линейки – д-р Илия Божиков, медицински управител на филиала. Позицията на д-р Красимир Михайлов, директор на ЦСМП - Благоевград. Протестни действия..

публикувано на 13.02.24 в 06:00